Φωτογραφίες: Αutomedia

H Αudi έχει ξεκινήσει από καιρό τις διαδικασίες ανανέωσης για το A4 όπως έχει αφήσει να εννοηθεί το πλήθος δοκιμαστικών πρωτότυπων του μοντέλου που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα πεδία δοκιμών.

Από τον κανόνα της σημαντικής, όπως προδιαγράφεται, ανανέωσης εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί η πιο περιπετειώδης παραλλαγή αμαξώματος του γερμανικού μοντέλου η οποία και δίνει το στίγμα της από το σκανδιναβικό βορρά όπου δοκιμάζει τις αντοχές του στο ψύχος.

Ο λόγος για την έκδοση Allroad η οποία προδίδεται από ορισμένες λεπτομέρειες όπως τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, και οι διαφοροποιήσεις -έναντι των δοκιμαστικών πρωτοτύπων του Avant- στη σχεδίαση των προφυλακτήρων και της όψης του.

Όπως και να έχει με τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τα στοιχεία που θα αναλάβουν να το διαχωρίσουν από το ανανεωμένο A4 Avant και στα οποία δεδομένα θα συγκαταλέγεται η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, όπως είναι ήδη γνωστό, η ανανέωση του Α4 θα επιφέρει πολύ περισσότερες αλλαγές από ό,τι συνηθίζεται στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ριζικές θα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό του ανανεωμένου Α4 το οποίο θα μιμηθεί το σχεδιαστικό και τεχνολογικό παράδειγμα του Α6, παρουσιάζοντας μια πιο ακατάτμητη εικόνα σε σχεδιαστικό επίπεδο αλλά και προσφέροντας έχοντας μια σαφώς ενισχυμένη και αναβαθμισμένη τεχνολογική υπόσταση στην οποία θα συμπεριληφθούν νέες ικανότητες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι βελτιώσεις και σε όλο το εύρος της γκάμας κινητήρων οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν περισσότερη ισχύ αλλά και αναβαθμισμένες περγαμηνές σε επίπεδο αποδοτικότητας.