Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος για την πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα και δήλωσε ότι ο ίδιος και η αμερικανική αποστολή θα μεταβούν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα με στόχο να προλάβουν την προθεσμία του Μαρτίου, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

«Είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC.

«Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να προλάβουμε αυτή την προθεσμία και να επιτύχουμε μια συμφωνία. Αυτός είναι ο στόχος μας». Ο Μνούτσιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε «πολύ παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε.

Ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει την 2α Μαρτίου ως προθεσμία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα με την Κίνα αναφορικά με το εμπόριο.

«Προσπαθούμε να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία σε σειρά θεμάτων», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC. «Τα καλά νέα είναι ότι συζητάμε για αυτά τα θέματα τον τελευταίο χρόνο».

Ο Μνούτσιν θα συμμετέχει στην αποστολή που θα μεταβεί στο Πεκίνο με την ελπίδα να διευθετηθούν τα εναπομείναντα ζητήματα. Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για θέματα Εμπορίου (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ αναμένεται να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων, με τη συνδρομή του Μνούτσιν και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης.