Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Passat 2019: H εξέλιξη του είδους

VW Passat 2019: H εξέλιξη του είδους

To δημοφιλέστερο μοντέλο της κατηγορίας ανανεώνεται, εστιάζοντας στη βελτίωση των κινητήρων του ως προς την αποδοτικότητα και δίνοντας έμφαση στον τεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος ενισχύεται σε επίπεδο gadgets αλλά και σε ό,τι αφορά τα ενεργά συστήματα ασφάλειας που του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 45 χρόνια ζωής και, σύμφωνα με τις προβλέψεις, της VW, από τον επόμενο μήνα τις 30 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής, το Passat, αποκαλύπτεται ανανεωμένο με την προσδοκία να προσθέσει γρήγορα επιπλέον ορόσημα στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητά του.

Η ανανεωμένη εκδοχή του επιγράφεται από την VW ως «Mk 8.5» θέλοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο να σηματοδοτήσει τη σημασία των αλλαγών που έχουν συντελεστεί, κυρίως στην αθέατη πλευρά του και στην γκάμα κινητήρων.

Η σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει το Passat αφορά την plug-in υβριδική έκδοση GTE, η οποία αν και δεν μεταβάλλει την προσφερόμενη ισχύ της η οποία παραμένει στους 218 ίππους, επωφελείται από μια μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία 13 kWh –έναντι 9,9 kWh στο Mk8- η οποία και έχει αυξήσει την ηλεκτρική αυτονομία σε 55 χλμ. βάσει των αυστηρότερων προδιαγραφών του πρωτοκόλλου WLTP.

Σημειώνεται ότι το μέγεθος των 55 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με την μέχρι σήμερα αντίστοιχη έκδοση. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο επαναφόρτισης των μπαταριών εξακολουθεί να απαιτεί περίπου τέσσερις ώρες.

Παράλληλα με τις βελτιώσεις στην έκδοση GTE, το Passat αποκτά και ένα αναβαθμισμένο diesel μοτέρ 2,0 λίτρων με απόδοση 150 ίππους ο οποίος επιγράφεται ως 2.0 TDI Εvo και προσφέρει αυξημένη αποδοτικότητα και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο ισοδυναμεί με μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 10 γρ./χλμ. σε σχέση με την αντίστοιχης χωρητικότητας και ισχύος έκδοση του παρελθόντος.

Πλην των παραπάνω βελτιώσεων, η γκάμα των κινητήρων του Passat η οποία περιλαμβάνει ακόμα τρεις επιλογές βενζίνης ισχύος 150, 190 και 272 ίππων και ισάριθμες πετρελαίου με απόδοση 120, 190 και 240 ίππους, συμβαδίζει πλέον με τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro6d Temp, ενώ όλοι οι κινητήρες ανεξαρτήτως καυσίμου επωφελούνται από φίλτρο μικροσωματιδίων.

Επιπλέον των βελτιώσεων που αφορούν τους κινητήρες, το γερμανικό μοντέλο αναβαθμίζει σημαντικά τον τεχνολογικό εξοπλισμό του τόσο σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες του infotainment και τις δυνατότητες διασύνδεσης όσο και τη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης η οποία του εξασφαλίζει την ικανότητα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Αναλυτικότερα, το Passat επωφελείται από μια αναβαθμισμένη δέσμη ενεργών συστημάτων υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων ενεργό cruise control, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και ενεργά συστήματα υποβοήθησης, διεύθυνσης, πέδησης και επιτάχυνσης τα οποία η VW ονομάζει IQ.Drive και εξασφαλίζουν στο γερμανικό μοντέλο τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 ή απλά του δίνουν τη δυνατότητα «αυτοελέγχου» και πρωτοβουλιών προς όφελος της ασφάλειας σε ταχύτητες από 0 έως 210 χλμ./ώρα, καλύπτοντας όλο το εύρος λειτουργίας ενός αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά το IQ.Drive μπορεί να αναγνωρίσει πλατείες, διασταυρώσεις και αλλαγές στα όρια ταχύτητας, αναπροσαρμόζοντας αναλόγως τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τον gadget τεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος σύμφωνα με τις συστάσεις είναι περισσότερος από ποτέ, κυρίαρχη αλλαγή είναι η ένταξη ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων στη λίστα των επιλογών του. Το Digital Cockpit όπως ονομάζεται έχει διαγώνιο 11,7 ιντσών, αντικαθιστά για πρώτη φορά στην ιστορία του Passat τα αναλογικά όργανα με ψηφιακά, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη δυνατότητα παραμετροποίησης των απεικονίσεων.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε ό,τι αφορά την κορυφαία επιλογή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με την οθόνη των 9,2 ιντσών, το οποίο και υπόσχεται πιο διαισθητικό χειρισμό, ενώ η σύνδεση στο διαδίκτυο παρέχει περισσότερες δυνατότητες και πληροφόρηση. Παράλληλα, τα λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto τα οποία εντάσσονται στο τεχνολογικό δυναμικό είναι προσβάσιμα και ασύρματα.

Το παζλ των βελτιώσεων του Passat οι οποίες αφορούν όλες τις γνωστές εκδόσεις αμαξώματος (Sedan,Variant, Alltrack) στις οποίες είναι, και θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο και στην ανανεωμένη του εκδοχή, συμπληρώνει η απαραίτητη στυλιστική επιμέλεια η οποία πλην των εθιμοτυπικά ανασχεδιασμένων προφυλακτήρων και των νέων λεπτομερειών, καθιστούν τα φωτιστικά σώματα LED μπροστά και πίσω ως μέρος του βασικού εξοπλισμού δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής φώτων τεχνολογίας Matrix Led.

H πρεμιέρα του νέου Passat αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου με την προοπτική να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά αμέσως μετά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024