«Διπλή η ανηθικότητα των έξι. Και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση» τόνισε, σε συνέντευξή του στον Antenna ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Οι βουλευτές που είναι σήμερα στην ελληνική Βουλή έχουν εκλεγεί με λίστα. Και οι μετακινήσεις τους είναι άλλο ένα δείγμα του ευτελισμού του πολιτικού συστήματος».

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι δεν θα δεχόταν βουλευτή από άλλο κόμμα στο Ποτάμι, λέγοντας ότι έχει ήδη αρνηθεί έδρα ανεξάρτητου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Δεν μπορεί η επιστημονική επιτροπή να κάνει αυτό το πραξικόπημα, θα είναι πραξικόπημα. Δεν θα το δεχτώ. Μπορεί να μη με συμφέρει αλλά το λέω. Δεν γίνεται να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα με 3 βουλευτές», ανέφερε και αντιπρότεινε αλλαγή του Κανονισμού προκειμένου «να δεσμευτούμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές». «Βέβαια, όταν το είπα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννημάτα δεν απάντησαν, έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους» πρόσθεσε.

Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της στο «Μακεδονικό» και διερωτήθηκε «γιατί η ΝΔ που λέει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταστροφική δεν βάζει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ; Διότι υποκρίνονται, ξέρουν ότι είναι καλύτερο η χώρα να λέγεται Βόρεια Μακεδονία από το σκέτο «Μακεδονία» που τους έλεγαν μέχρι χθες».

Αναφερόμενος στην πορεία του Ποταμιού και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν άνοιξε γραφεία σε όλη την Ελλάδα υπογράμμισε: «Ένας αποσπασμένος δημόσιος υπάλληλος που πληρώνεται από τον ελληνικό λαό πάει και ανοίγει το γραφείο του κάθε κόμματος στην κάθε πόλη. Εμείς λοιπόν δεν το κάναμε ποτέ αυτό. Το Ποτάμι δεν έχει αποσπάσει τους δημοσίους υπαλλήλους που δικαιούται».

Και κατέληξε: «Το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι μεγάλο. Και οι ένοχοι είναι πολλοί, δεν είναι μόνο ένας. Κάποιοι προσπαθούν να ισοπεδώσουν το Ποτάμι για να μην έχει πολλές επιλογές ο ελληνικός λαός. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Γράψτε το σχόλιο σας