Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Πολιτικοί γυρολόγοι στηρίζουν μία κυβέρνηση - κουρελού

Μητσοτάκης: Πολιτικοί γυρολόγοι στηρίζουν μία κυβέρνηση – κουρελού

Όσον αφορά το «Μακεδονικό», ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε «θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ»

Να πάρει τέλος ο θεσμικός κατήφορος ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος, σημειώνοντας ότι πολιτικοί γυρολόγοι στηρίζουν μία κυβέρνηση κουρελού, και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους σε 108 ημέρες.

Όσον αφορά το Μακεδονικό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ» και «δεν απεμπολούμε το δικαίωμα βέτο για την πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ». Προειδοποίησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και δημιουργεί προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας είτε αφορά τα σχολικά βιβλία είτε τα εμπορικά σήματα».

Φοβάμαι , συμπλήρωσε, «ότι θα εκπέσει ο τυπικός όρος Βόρεια Μακεδονία γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακεδονικό λαό και βορειομακεδονική γλώσσα.

«Βολές» κατά Καμμένου και Βούτση

Ο αναντικαστάστατος  σύμμαχος Πάνος Καμμένος, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «άφησε τις στολές παραλλαγής, πότε απειλεί το συνέταιρό του και πότε τον αφήνει να ελίσσεται». Ο  κανονισμός της Βουλής, πρόσθεσε, «γίνεται λάστιχο και ο πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές».

Ένας κανονικός πρόεδρος σημείωσε θα έπρεπε να είχε επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη καθώς και τις έξι επιστολές που έστειλαν οι βουλευτές – μαριονέτες.

«Η πολιτική δεν έχει σήμερα ανάγκη από τους έξι τυχοδιώκτες. Η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες. Το μόνο που του μένει είναι να ορίσει χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα. Αν δεν έχουν γίνει νωρίτερα, σε 108 ημέρες θα απαντήσει σε αυτή τη θεσμική εκτροπή. Στις 26 Μαίου ότι και να γίνει θα στηθούν κάλπες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, σημείωσε πως όσα έκανε στο Σκοπιανό δεν μαρτυρούν μεγάλες ικανότητες διαπραγμάτευσης. «Ας αφήσει τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μάλιστα τόνισε πως ελπίζει από την επίσκεψη στην Τουρκία να υπάρχει – τουλάχιστον στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης -κάποιο θετικό νέο.

Ζωντανά η ομιλία μου στη συνεδρίαση Tομεαρχών του Κόμματος.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024