Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τροπολογία καταθέτει το ΚΙΝΑΛ ζητώντας προστασία α΄ κατοικίας ως τέλος 2019

Τροπολογία καταθέτει το ΚΙΝΑΛ ζητώντας προστασία α΄ κατοικίας ως τέλος 2019

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι αδυνατεί να συντάξει σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια λόγω ασυμφωνίας με τους θεσμούς το ΚΙΝΑΛ καταθέτει τροπολογία ζητώντας την παράταση της προστασίας α΄ κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς τουλάχιστον έως το τέλος του 2019

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι αδυνατεί να συντάξει σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια λόγω ασυμφωνίας με τους θεσμούς και περιγράφοντας τις επιπτώσεις που έχει αυτό για δανειολήπτες -με τις τράπεζες εκμεταλευόμενες τη λήξη της ισχύος του νόμου Κατσέλη στο τέλος Φεβρουαρίου να αρνούνται να διευκολύνουν την υπαγωγή πελατών τους στο νόμο- το ΚΙΝΑΛ καταθέτει τροπολογία ζητώντας την παράταση της προστασίας α΄ κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς τουλάχιστον έως το τέλος του 2019.

Όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ «η Κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι τελείωσαν οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ.Τσίπρας αλλά διαψεύδεται από την πραγματικότητα.»

«Εδώ και καιρό αδυνατεί να συντάξει νομοσχέδιο για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων λόγω ασυμφωνίας με τους θεσμούς. H παράταση των δύο μηνών που δόθηκε με την ΠΝΠ στην ισχύ των διατάξεων του ν.3869/10 απέβη ουσιαστικά άκαρπη, αφού οι περισσότερες τράπεζες εκμεταλλεύονται την άμεση λήξη της ισχύος του και δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των δανειοληπτών για την παροχή των εγγράφων που είναι απαραίτητα προκειμένου να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να οριστεί δικάσιμος».

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις» προστίθεται στην εισηγητική έκθεση του ΚΙΝΑΛ, «επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη συνέχισης τουλάχιστον έως το τέλος του 2019 του πλαισίου προστασίας της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων που αιτούνται τη ρύθμιση των οφειλών τους δυνάμει του ν. 3869/2010 (Α΄ 130) εντός του οποίου μπορούν να ζητήσουν την εξαίρεση της κύριας κατοικίας τους από τη ρευστοποίηση της περιουσίας τους, που δεν ικανοποιήθηκε από την δίμηνη παράταση που θεσπίστηκε με της διατάξεις του άρθρου πρώτου της κυρούμενης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.»

» Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ικανή περίοδος και όχι μόνο ελάχιστες μέρες έως τις 28.2.2019 ώστε να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου που θα παρέχει επαρκές επίπεδο προστασίας σε οφειλέτες που τη χρειάζονται.»

» Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το συμπληρωματικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει ήδη κατατεθεί από τις 13.11.2018 με το άρθρο 37 της Πρότασης Νόμου «Πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η τροπολογία – προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν.3869/2010 (Α΄ 130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» του ν.4551/2018″ προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

Άρθρο …

Παράταση προστασίας α΄ κατοικίας από τους μαζικούς πλειστηριασμούς έως το τέλος του 2019

1. Από την 1/3/2019 στο πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν.3869/2010, οι λέξεις «Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019» που αντικατέστησαν τις λέξεις «Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018» με την παρ.1 του άρθρου πρώτου της ως άνω κυρωθείσας πράξης νομοθετικού περιεχομένου αντικαθίστανται από τις λέξεις «Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019».

2. Από την 1/3/2019 στο τέταρτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν.3869/2010, οι λέξεις «Μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019» που αντικατέστησαν τις λέξεις «Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018» με την παρ.2 του άρθρου πρώτου της ως άνω κυρωθείσας πράξης νομοθετικού περιεχομένου αντικαθίστανται από τις λέξεις «Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019».

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Γεννηματά Φώφη Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Αρβανιτίδης Γιώργος Κωνσταντόπουλος Δημήτρης

Βενιζέλος Ευάγγελος Λοβέρδος Ανδρέας

Γρηγοράκος Λεωνίδας Μανιάτης Ιωάννης

Ιλχάν Αχμέτ Μπαργιώτας Κωνσταντίνος

Καρράς Γεώργιος Δημήτριος Παπαθεοδώρου Θεόδωρος

Κεγκέρογλου Βασίλης Σκανδαλίδης Κώστας

Κεφαλίδου Χαρά Τζελέπης Μιχάλης

Κουτσούκος Γιάννης Χριστοφιλοπούλου Εύη

Κρεμαστινός Δημήτρης

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024