Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ : Ο εκβιαζόμενος πρωθυπουργός εξαρτάται από τις διαθέσεις Μεγαλοοικονόμου και Παπαχριστόπουλου

ΝΔ : Ο εκβιαζόμενος πρωθυπουργός εξαρτάται από τις διαθέσεις Μεγαλοοικονόμου και Παπαχριστόπουλου

Σχολιάζοντας την επιστολή Τσίπρα προς Βούτση για να μην γίνουν οι αλλαγές που σχεδιάζονταν στον Κανονισμό της Βουλής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι πήρε μια εβδομάδα στον πρωθυπουργό να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του Πάνου Καμμένου.

Για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό που εξαρτάται από τις διαθέσεις Μεγαλοοικονόμου και Παπαχριστόπουλου» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Μ.Σπυράκη τόνισε ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται θέμα αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής και κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μην εγείρει τέτοιο ζήτημα.

Σχολιάζοντας, δε, την επιστολή Τσίπρα προς Βούτση για να μην γίνουν οι αλλαγές που σχεδιάζονταν στον Κανονισμό της Βουλής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι πήρε μια εβδομάδα στον πρωθυπουργό να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του Πάνου Καμμένου, ενώ κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα, για να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ. Καμμένου. Ο πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του, ξεχνώντας ότι στη Δημοκρατία η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, με την όλη διαδικασία, κατάφερε να δείξει ότι η πλειοψηφία του, είναι πλειοψηφία ευκαιρίας και είναι έτοιμος να ενδώσει σε απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου κυβερνητικού του εταίρου», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες. «Στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές. Όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα. Για να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και βλάπτει τους Έλληνες» τόνισε.

Αυγενάκης: «Στη Βουλή ζούμε το δράμα της γκαζόζας»

«Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα. Η Βουλή δεν μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τους εκβιασμούς του Πάνου Καμμένου», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής.

«Αυτή η παρακμιακή εικόνα απωθεί και προσβάλλει τον ελληνικό λαό, καθώς η βούλησή του έχει ουσιαστικά αλλοιωθεί μέσα από τα παρασκηνιακά ντιλ και τις συναλλαγές που ενορχήστρωσε ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει λίγες ακόμη μέρες εξουσίας. Για τον εαυτό του και τους φίλους του αποκλειστικά. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα εδώ και 15 ημέρες κυβερνάται, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, από μια κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία, όπως εκτίμησε, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να μακροημερεύσει.

«Οδηγηθήκαμε στην τραγελαφική κατάσταση να ζητά το κυβερνών κόμμα ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να βρεθούν και κάποιοι part time πρόθυμοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να της δώσουν χείρα βοηθείας», συνέχισε.

Ο ίδιος κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει την πρωτοβουλία και να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. «Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την επίμαχη επιστολή;» αναρωτήθηκε.

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024