Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Είμαστε υπέρ του Μαδούρο για να κάνει... ελεύθερες και δίκαιες εκλογές

Κατρούγκαλος: Είμαστε υπέρ του Μαδούρο για να κάνει… ελεύθερες και δίκαιες εκλογές

Αρκετή δόση της αλήστου μνήμης «δημιουργικής ασάφειας» περιείχαν οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ζήτημα της Βενεζουέλας, μετά την ολοκλήρωση της υπουργικής συνόδου Ε.Ε. - Αραβικού Συνδέσμου στις Βρυξέλλες

Αρκετή δόση της αλήστου μνήμης «δημιουργικής ασάφειας» περιείχαν οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος για το ζήτημα της Βενεζουέλας, μετά την ολοκλήρωση της υπουργικής συνόδου Ε.Ε. – Αραβικού Συνδέσμου στις Βρυξέλλες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να μιλήσει για το θέμα επειδή, όπως είπε, «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μπαράζ παρερμηνευτικών δηλώσεων εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας -και λυπάμαι που το λέω- και του ίδιου του αρχηγού της με ένα πρόσφατο tweet».

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τον αυταρχικό προέδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο -την ώρα που η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν ως προσωρινό πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό- ο κ. Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε ότι η στάση της κυβέρνησης… δεν αποκλίνει καθόλου από εκείνη της Ε.Ε.

«Η αλήθεια είναι ότι όχι απλώς δεν αποκλίνει η θέση μας από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις αυτές, ακριβώς γιατί θέλουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι παγκόσμιος παίκτης, αυτόνομος, με τη δική της παρουσία βασισμένη στις δικές της αξίες, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

«Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τις αρμοδιότητες και της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και του προέδρου της στην άσκηση των συνταγματικών τους αρμοδιοτήτων προς την κατεύθυνση διεξαγωγής εκλογών» υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας την ανάγκη «να υπάρχει δημοκρατική και ειρηνική λύση της έντασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Και με την έννοια δημοκρατία, εννοούμε ότι θα πρέπει να αφεθεί μόνος του ο λαός της Βενεζουέλας να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024