Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αν αρρωστήσεις στη Βενεζουέλα πεθαίνεις» λέει η ελληνίδα μεταφράστρια του Τσάβες

«Αν αρρωστήσεις στη Βενεζουέλα πεθαίνεις» λέει η ελληνίδα μεταφράστρια του Τσάβες

Αν και η ίδια υπήρξε όπως λέει ορκισμένη ψηφοφόρος του μακαρίτη Τσάβες, δεν βρισκόταν στις τελευταίες συγκεντρώσεις μεταξύ των οπαδών του Μαδούρο

Τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Βενεζουέλας, περιγράφει η Άννα Μαρία Μπιράκη που υπήρξε  μεταφράστρια του  Ούγκο Τσάβες σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος είναι σε ασφυξία, δεν έχει τρόφιμα, πεινάει και στερείται των βασικών αγαθών.

«Αν αρρωστήσεις, πεθαίνεις στη Βενεζουέλα. Μπορεί να μην υπάρχουμε εμείς σε λίγο… Είμαστε από τις χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και με τους φτωχότερους πολίτες. Η Βενεζουέλα χάθηκε, ενώ είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο» σημειώνει σε συνέντευξή της στο news247 η κ. Μπιράκη.

Αν και η ίδια υπήρξε όπως λέει ορκισμένη ψηφοφόρος του μακαρίτη Τσάβες, δεν βρισκόταν στις τελευταίες συγκεντρώσεις μεταξύ των οπαδών του Μαδούρο.  Η ελληνίδα μεταφράστρια επέλεξε συνειδητά – όπως λέει – να πάει στη συγκέντρωση του αυτοανακηρυσσόμενου προέδρου Χουάν Γκουαϊδό, για να δηλώσει τη στήριξή της στο πρόσωπό του και την πρόθεσή της να τον ψηφίσει, όταν γίνουν εκλογές.

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «είναι ο μοναδικός ηγέτης, που, όπως λένε, είναι «καθαρός» και έχει μια καθαρή πολιτική σταδιοδρομία 13 χρόνια, παρ’όλο που ήταν άγνωστος μέχρι πρόσφατα. Είναι η μοναδική ελπιδα για να αλλάξει κάτι στη χώρα και να σταματήσει το εμπάργκο των ΗΠΑ που μας έχει διαλύσει.»

«Ο λαός πεινάει»

Δυστυχώς, από το κόμμα του Μαδούρο, όπως λέει,  δεν υπάρχει ηγέτης δυνατός και καθαρός. «Προσωπικά, αν θέλετε την αλήθεια μου, δεν μου αρέσει ούτε ο Γκουαϊδό ούτε αυτό που γίνεται, με τα τελεσίγραφα και τις απειλές από τις ΗΠΑ, αλλά ο Μαδούρο δεν δίνει λύση, δεν μπορεί, δεν θέλει να δώσει λύση στα καθημερινά μας προβλήματα. Κυβερνά αποκλειστικά τους δημοσίους υπαλλήλους, που τον ψήφισαν τον Μάιο».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Ο κόσμος στη Βενεζουέλα είναι σε ασφυξία και δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ο λαός δεν έχει φάρμακα, δεν υπάρχουν ούτε αντιβιοτικά, ο λαός δεν έχει τρόφιμα, πεινάει, δεν έχει βασικά αγαθά. Αν αρρωστήσεις, πεθαίνεις στη Βενεζουέλα!Μπορεί να μην υπάρχουμε εμείς σε λίγο… Είμαστε από τις με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και με τους φτωχότερους πολίτες. Η Βενεζουέλα χάθηκε, ενώ είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο!»

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024