Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρατηρητήριο κομίστρων και ελάχιστο κόστος μεταφοράς ζητούν οι οδικοί μεταφορείς

Παρατηρητήριο κομίστρων και ελάχιστο κόστος μεταφοράς ζητούν οι οδικοί μεταφορείς

Τη συγκρότηση παρατηρητηρίου κομίστρων και την εφαρμογή ελάχιστου κόστους μεταφοράς ζητά ο κλάδος Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη

Τη συγκρότηση παρατηρητηρίου κομίστρων και την εφαρμογή ελάχιστου κόστους μεταφοράς ζητά ο κλάδος Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) Πέτρος Σκουλικίδης καλεί σε συνάντηση τον υπουργό προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα ακόλουθα αιτήματα του κλάδου:

– η συγκρότηση του παρατηρητηρίου κομίστρων και η εφαρμογή του ελάχιστου κόστους που έχει ήδη νομοθετήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

– η πλήρης εφαρμογή του κανονισμού 561/2006 που αφορά τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών.

«Γνωρίζουμε βεβαίως ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Μεταφορών, όμως εσείς ως προϊστάμενο υπουργείο με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα και τη μη κανονικότητα του επαγγέλματός μας και θα μπορούσατε να λειτουργήσετε καταλυτικά για τη λύση του προβλήματος», αναφέρεται στην επιστολή.

– η εξεύρεση και προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα βοηθήσουν την ανανέωση του στόλου των ΦΔΧ.

–  η αναστολή της υπ’ αριθμόν ΔΝΣγ/οικ. 708 49/ΦΝ 393/ 2017 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3769 ΤΕΥΧΟΣ Β 26-10-2017), περί απαγορεύσεως διελεύσεων από το παραλλαγμένο παράπλευρο οδικό δίκτυο, μέχρι της εφαρμογής του ελάχιστου κόστους μεταφοράς.

Οι οδικοί μεταφορείς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους και τη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 17 Φεβρουαρίου πανελλαδική συνέλευση στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024