Επιχειρώντας να επιδείξει την ευελιξία της πλατφόρμας MEB η οποία θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα ηλεκτρική εποχή η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει από την παρουσίαση του I.D. Neo Hatchback εντός του 2019, η γερμανική φίρμα δημιούργησε ένα… παραλιακό πρωτότυπο το οποίο θυμίζει εντόνως τις αντίστοιχες, εξαιρετικά δημοφιλείς αυτοσχέδιες διαδρομές του VW Βeetle τις δεκαετίες του ’60-’70.

Το μεταρετρό πρωτότυπο buggy με τις σαφείς αναφορές στο συλλεκτικό πλέον αρχέτυπο Beetle και τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, επιζητώντας εκτός από την προσοχή του κοινού, να αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν χρειάζεται απαραιτήτως να απαρνηθεί, τις φόρμες και τα στοιχεία που αναδείχθηκαν ως τα αγαπημένα της παραδοσιακής αυτοκίνησης.

«Ένα buggy εκπροσωπεί πολύ περισσότερα από ένα αυτοκίνητο. Αποτελεί την ενσάρκωση της ζωτικότητας και της ενέργειας σε τέσσερις τροχούς. Αυτά είναι ακριβώς και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου e-buggy το οποίο δείχνει πώς μια σύγχρονη και όχι απαραιτήτως ρετρό προσέγγιση μιας κλασικής φόρμας, μπορεί να αποτελέσει σαφές δείγμα των συναισθημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η ηλεκτροκίνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιασμού της VW.

Επί του παρόντος, η γερμανική φίρμα δεν δίνει διευκρινίσεις για τα επιμέρους χαρακτηριστικά του πρωτότυπου buggy επιφυλασσόμενη για την πρεμιέρα του, ωστόσο μάλλον ελάχιστη σημασία έχουν στην προκειμένη περίπτωση με δεδομένο ότι πρόκειται για concept car. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα περί ευελιξίας τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και αναφορικά με τους τύπους αμαξωμάτων και τις αισθητικές φόρμες που μπορεί να υποστηρίξει η ηλεκτροκίνηση δια χειρός VW, είναι το επίκεντρο στη συγκεκριμένη υλοποίηση.