Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση των προσκόπων στην Κύπρο

Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση των προσκόπων στην Κύπρο

Aντιμέτωπες με μία από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης ήρθαν οι αρμόδιες Αρχές χθες το βράδυ, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν την ομάδα των 21 προσκόπων που χάθηκαν στη δύσβατη περιοχή Μνήματα των Επισκόπων προς τον Άγιο Νικόλαο Στέγης

Aντιμέτωπες με μία από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις διάσωσης ήρθαν οι αρμόδιες Αρχές χθες το βράδυ, στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν την ομάδα των 21 προσκόπων που χάθηκαν στη δύσβατη περιοχή Μνήματα των Επισκόπων προς τον Άγιο Νικόλαο Στέγης.

Σκηνή από την συντονισμένη επιχείρηση ανεύρεσης ομάδας 21 συνολικά ατόμων, προσκόπων (17 νεαρών ατόμων και 4 ενηλίκων) που χάθηκαν σε μονοπάτι της φύση στο Τρόοδος από την περιοχή Μνήματα των Επισκόπων προς Άγιο Νικόλαο της Στέγης. Ανταποκρίθηκε για βοήθεια στην ανεύρεση 6μελή ομάδα ειδικών διασώσεων της ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου η οποία βρισκόταν σε πλήρη συντονισμό με την Αστυνομία. Η ειδική ομάδα διασώσεων συνέβαλε στην διάσωση 2 τραυματισμένων ατόμων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης καθώς επίσης και στον εντοπισμό και αεροδιακομηδή με ελικόπτερο της ΜΑΕΠ των 21 ατόμων που αγνοούνταν.

Δημοσιεύτηκε από Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου – Cyprus Fire Service στις Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Το χρονικό…

Χθες, γύρω στις 6.15 το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι ομάδα προσκόπων αποτελούμενη από 17 ανήλικα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών και τέσσερις συνοδοί, ξεκίνησαν από τις 2 το μεσημέρι από το Τρόοδος για να περπατήσουν το μονοπάτι της φύσης «Μνήματα των Επισκόπων», με προορισμό την Κακοπετρια.

Η ομάδα των προσκόπων φαίνεται ότι λόγω των χιονιών, έχασε τον προσανατολισμό της και ζήτησε βοήθεια.

Από την πρώτη στιγμή, στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για εντοπισμό τους, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και Μόρφου, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών, της Εθνικής Φρουράς, καθώς και εθελοντές.

Η ομάδα των προσκόπων γύρω στις 9.45μ.μ, σε χαράδρα στην περιοχή «Αρκάτζι του Πικρομηλουθκιού» στην τοποθεσία «Ατσουποκάμηλος» και μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο της Αστυνομίας με ασφάλεια στα ασθενοφόρα που τους ανέμεναν στην περιοχή Τροόδους και στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια απολύθηκαν.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024