Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χέρι στην Κίνα τείνει ο Γκουαϊδό

Το χέρι στην Κίνα τείνει ο Γκουαϊδό

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε μια εποικοδομητική σχέση και τον διάλογο με την Κίνα μόλις είναι δυνατόν», ανέφερε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό έδωσε διαβεβαιώσεις, μιλώντας σε κινεζική εφημερίδα, πως θα τιμήσει τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί ανάμεσα στο Πεκίνο και τη χώρα του και πως επιθυμεί να αρχίσει «μόλις είναι δυνατόν» τον διάλογο με την Κίνα.

«Η υποστήριξη της Κίνας θα είναι πολύ σημαντική για να τονωθεί η οικονομία της χώρας μας και η μελλοντική ανάπτυξή μας», διαβεβαιώνει ο Χουάν Γκουαϊδό σε συνέντευξή του, την οποία έδωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στην εφημερίδα South China Morning Post.

«Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε μια εποικοδομητική σχέση και τον διάλογο με την Κίνα μόλις είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Τα σχόλιά του φαίνεται πως έχουν στόχο να διαλύσουν τα ερωτηματικά για το μέλλον των σχέσεων με το Πεκίνο σε περίπτωση που ο Χουάν Γκουαϊδό αναλάβει πράγματι την προεδρία. Η Κίνα είναι ο κύριος πιστωτής της Βενεζουέλας και υποστηρίζει, μαζί κυρίως με τη Ρωσία, τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Η βενεζουελανή αντιπολίτευση υπό τον Χουάν Γκουαϊδό διαδηλώνει σήμερα εναντίον του προέδρου Μαδούρο, ζητώντας απ’ αυτόν να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Νικολάς Μαδούρο μετέβη τον Σεπτέμβριο στην Κίνα και συνήψε συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας και της εξόρυξης χρυσού, θέλοντας να λάβει την υποστήριξη του Πεκίνου στην πολιτική κρίση που πλήττει τη χώρα του.

Οι δηλώσεις του Χουάν Γκουαϊδό στη South China Morning Post έγιναν επίσης την επομένη των δηλώσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επιθυμεί «να συναντήσει όλα τα μέρη (της Βενεζουέλας ) στα μισά του δρόμου».

Η Κίνα και η Βενεζουέλα «συνεργάζονται εδώ και καιρό με πραγματιστικό τρόπο», υπογράμμισε επίσης χθες, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Γκενγκ Σουάνγκ.

«Ανεξάρτητα από την εξέλιξη της κατάστασης, τίποτα απ’ όλο αυτό δεν θα επηρεαστεί», συνέχισε.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024