Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετ α τετ Βούτση με το νέο πρέσβη της Τουρκίας

Τετ α τετ Βούτση με το νέο πρέσβη της Τουρκίας

«Την πεποίθηση πως η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του νέου Πρέσβη της γείτονος θα συνεχίσει να είναι άριστη, όπως υπήρξε μέχρι τώρα και με τους προκατόχους του», εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Burak Özügergin.

«Την πεποίθηση πως η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του νέου Πρέσβη της γείτονος θα συνεχίσει να είναι άριστη, όπως υπήρξε μέχρι τώρα και με τους προκατόχους του», εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν.

Ο κ. Βούτσης υποδεχόμενος τον κ. Özügergin αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του νέου πρέσβη θα συνεχίσει να είναι άριστη, «έτσι ώστε να υπάρχουν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς μας και να επιλύονται ζητήματα που αφορούν τόσο την περιοχή όσο και τις διμερείς σχέσεις».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Ελληνική Βουλή θα συμβάλει στην από κοινού προώθηση των σχεδίων «τα οποία θα συνομολογήσουν οι επικεφαλής των Κυβερνήσεών μας».

Ο κ. Burak Özügergin εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό του προς τη Βουλή των Ελλήνων και συνεχάρη προσωπικά τον κ. Βούτση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε και οδήγησε στην επίλυσή του «ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, «η οποία αποτελεί μαρτυρία για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η επίλυση ενός τέτοιου ζητήματος, όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, όταν λειτουργεί σωστά η διπλωματία και ο διάλογος, και όταν γίνεται σεβαστό το διεθνές δίκαιο».

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ, επίσης, που γυρίζουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις με τη συγκεκριμένη ηγεσία, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πάντοτε, σε κάθε περίπτωση, ενθαρρύνουμε την περαιτέρω ολοκλήρωση της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση όσο μπορούμε» υπογράμμισε ο Τούρκος πρέσβης.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024