Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Διώξεις κατά οκτώ ευρωπαϊκών τραπεζών για καρτέλ στα ομόλογα

Κομισιόν: Διώξεις κατά οκτώ ευρωπαϊκών τραπεζών για καρτέλ στα ομόλογα

Η Επιτροπή ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι ορισμένοι χρηµατιστές-διαπραγµατευτές (traders) στις τράπεζες αντάλλαξαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συντόνισαν επενδυτικές στρατηγικές για την αγορά και πώληση ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων

Η αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άσκησε διώξεις σήμερα εναντίον οκτώ τραπεζών – χωρίς να τις κατονομάζει – με την κατηγορία ότι σχημάτισαν καρτέλ στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης το χρονικό διάστημα μεταξύ 2007 και 2012.

Η Επιτροπή ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι ορισμένοι χρηµατιστές-διαπραγµατευτές (traders) στις τράπεζες αντάλλαξαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συντόνισαν επενδυτικές στρατηγικές για την αγορά και πώληση ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Ο συντονισμός έγινε κυρίως μέσω διαδικτυακών φόρουμ συζητήσεων, σημειώνει η Επιτροπή.

«Η Επιτροπή έχει ανησυχίες ότι σε διαφορετικές περιόδους από το 2007 ως το 2012, οι οκτώ τράπεζες συμμετείχαν σε καρτέλ το οποίο είχε σαν στόχο να διαστρεβλώσει τον ανταγωνισμό κατά την απόκτηση και τη διαπραγμάτευση ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Στις 20 Δεκεμβρίου, οι Βρυξέλλες είχε επιβάλλει ποινές για συμμετοχή σε καρτέλ ομολόγων στις Credit Suisse, Credit Agricole, Deutsche Bank και Bank of America Merrill Lynch.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024