Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς υποστήριξη δεν γίνεται τίποτα

Χωρίς υποστήριξη δεν γίνεται τίποτα

Τι έχει πάθει ο ΠΑΟ που δυσκολεύεται πλέον να κερδίσει; Θα 'λεγα ότι η σεζόν της ομάδας, για την ώρα, έχει τίτλο «Από τη Λαμία στη Λαμία». Ο Δώνης έδωσε φέτος πολλές ευκαιρίες σε μικρούς και θα δώσει κι άλλες

Για να μην ξεχνάμε τον Στέφανο Τσιτσιπά, που με τα παιχνίδια του στη Μελβούρνη ομόρφυνε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μας, να θυμίσουμε ότι ανέβηκε στη δωδέκατη θέση της παγκόσμιας βαθμολογίας του τένις – η πρώτη δεκάδα είναι προ των πυλών. Αποτελεί επίσης σπουδαία είδηση ότι ο Ναδάλ, μετά την ήττα του από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έκανε νέες κολακευτικές αναφορές για τον έλληνα πρωταθλητή, που δεν περνάει πια απαρατήρητος.

Προβλήματα
Ηταν έκπληξη η ήττα του Ισπανού από τον Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής; Η ήττα όχι, το μέγεθός της ναι. Ο Σέρβος έχει κερδίσει πλέον επτά φορές στην Αυστραλία: ο σκληρός τάπητας του γηπέδου της Μελβούρνης είναι η αγαπημένη του επιφάνεια και ήταν το φαβορί. Ομως λίγοι περίμεναν ότι θα κερδίσει τόσο εύκολα. Αποδεικνύεται ότι όπως ο Ναδάλ είχε τον τρόπο να δημιουργεί προβλήματα στον απλησίαστο κάποτε Ρότζερ Φέντερερ, έτσι κι ο Τζόκοβιτς έχει τη συνταγή της αντιμετώπισης του Ισπανού. Την Κυριακή πάντως τον κέρδισε με τον πλέον απλό των τρόπων: σερβίροντας υποδειγματικά. Ο Ναδάλ δεν μπορούσε να κάνει πόντο στο σερβίς του Νόλε, βραχυκύκλωσε, έχασε το μυαλό του, κατέρρευσε. Οι δυο τους θα τα ξαναπούν στο Παρίσι στο χώμα του Ρολάν Γκαρός. Αν ο Ναδάλ δεν έχει πάλι προβλήματα τραυματισμών.

Πίνακας
Η καλύτερη εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι ο πίνακας των εισιτηρίων που (με πόνο ψυχής;) δημοσιεύει έπειτα από κάθε αγωνιστική η Σούπερ Λίγκα. Το Σαββατοκύριακο κόπηκαν μετά δυσκολίας σε όλα τα ματς 33 χιλιάδες εισιτήρια – όσα πούλησε μόνος του ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με τη Δυναμό Κιέβου. Αν φτάσαμε σε αυτόν τον αριθμό είναι γιατί επιτράπηκε η εκδρομή των οπαδών του Ολυμπιακού στην Τρίπολη: αν δεν είχαν πάρει αυτοί περίπου 3,5 χιλιάδες εισιτήρια, αυτή την αγωνιστική θα είχαν πουληθεί κάτω από τριάντα χιλιάδες! Τα μισά μάλιστα από αυτά στην Τούμπα.

Κόβει
Ακούγεται εντυπωσιακό ότι ο ΠΑΟΚ κόβει μόνος στα παιχνίδια του τα μισά εισιτήρια της αγωνιστικής, αλλά δεν είναι και τόσο. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις δεκαετίες να πάρει πρωτάθλημα και είναι πρώτος στη βαθμολογία με οκτώ βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ δεν αγωνίζεται πια και στην Ευρώπη, ώστε ο κόσμος να περιμένει ματς πιο ενδιαφέροντα από αυτά που δίνει με τον Πανιώνιο, τον ΟΦΗ και την Ξάνθη. Εχει επίσης πουλήσει 13 χιλιάδες διαρκείας εισιτήρια. Πράγμα που σημαίνει πως ή οι κάτοχοι των διαρκείας εισιτηρίων δεν πάνε στο γήπεδο, ή σε όλη τη Θεσσαλονίκη δεν βρίσκονται δυο χιλιάδες οπαδοί του να πάνε να τον δουν: και τα δυο θα ‘πρεπε να είναι λόγος προβληματισμού. Φυσικά τα εισιτήρια του ΠΑΟΚ δεν συγκρίνονται με τα 7 χιλιάδες που πούλησε η ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης π.χ. ή με τα 2.974 που έκοψε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την ΑΕΛ: στο ΟΑΚΑ την Κυριακή νόμιζες ότι το ματς γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Και δεν έφταιγε φυσικά το κρύο: στις 16 Δεκεμβρίου σε συνθήκες ανάλογες ο ΠΑΟ στο ματς με τον Ατρόμητο έκοψε 4 χιλιάδες εισιτήρια παραπάνω.

Κρίση
Το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τον ΠΑΟ: η ομάδα αντέχει πολλά, όχι όμως και να χάσει τελείως τον κόσμο της. Κι ο κόσμος του ΠΑΟ τώρα πρέπει να στηρίξει την ομάδα, στα δύσκολα. Τώρα που η ομάδα περνά μια πρώτη σοβαρή αγωνιστική κρίση.

Λαμία
Τι έχει πάθει ο ΠΑΟ που δυσκολεύεται πλέον να κερδίσει; Θα ‘λεγα ότι η σεζόν της ομάδας, για την ώρα, έχει τίτλο «Από τη Λαμία στη Λαμία». Ο Δώνης έδωσε φέτος πολλές ευκαιρίες σε μικρούς και θα δώσει κι άλλες. Η πιο θεαματική φετινή εμφάνιση του ΠΑΟ ήταν το ματς με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ, όταν έπαιξε και κέρδισε την ομάδα που στη συνέχεια αποδείχθηκε ο κακός του δαίμονας έχοντας πέντε παίκτες κάτω από 21 χρονών στην ενδεκάδα. Το γεγονός βοήθησε ώστε να χτιστεί η ιστορία του Παναθηναϊκού των μικρών παιδιών κτλ. κτλ. Οντως υπήρξαν και νέοι στην ενδεκάδα, αλλά τη διαφορά την έκαναν οι πιο μεγάλοι. Οταν ο Μακέντα προσαρμόστηκε, όταν ο Κάτσε ξεπέρασε τους μικροτραυματισμούς του κι όταν ο Δώνης άρχισε να χρησιμοποιεί μαζί στα δεξιά τον Κουλιμπαλί και τον Γιόχανσον, οι μικροί που έβρισκαν θέση στην αρχική ενδεκάδα δεν ήταν περισσότεροι από τρεις – εκτός αν οι τραυματισμοί επέβαλλαν στον προπονητή κάτι άλλο. Σε αυτούς τους μικρούς βάζω και τον Χατζηγιοβάνη που στα 23 του μόνο μικρός πια δεν είναι.

Κούραση
Γιατί φρέναρε ο ΠΑΟ; Γιατί απλά κάποια μεγάλα παιδιά που τράβηξαν κουπί στον πρώτο γύρο σήμερα υποφέρουν. Ο Κουλιμπαλί, ο Γιόχανσον, ο Κουρμπέλης ταλαιπωρήθηκαν κι από μικροτραυματισμούς. Ο Μακέντα, που δεν πήρε μέρος στην προετοιμασία, δείχνει να έχει ανάγκη από ανάσες. Ο ασταμάτητος Ινσούα και ο σταθερός Κολοβέτσιος παίζουν διαρκώς βασικοί εδώ και ένα τετράμηνο: κουράστηκαν. Ο Μουνιέ κι ο Αλτμαν, για διαφορετικούς λόγους, δεν έχουν δώσει όσα η ομάδα περίμενε. Αν οι παλιοί δεν βοηθούν όσο πρέπει, οι νέοι δυσκολεύονται. Ο Μαυρομμάτης δεν μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής στην άμυνα. Ο Μπουζούκης καλείται να σηκώσει περισσότερο βάρος από όσο μπορεί στη μεσαία γραμμή. Οι νεαροί κυνηγοί, όταν ο Μακέντα είναι αργός και μέτριος, δεν βρίσκουν εύκολα χώρους. Αλλά όλα αυτά ήταν αναμενόμενα για τον ΠΑΟ που είχε απαγόρευση μεταγραφών και ξεκίνησε με μείον έξι βαθμούς. Αν τους είχε, σήμερα θα υπολειπόταν της ΑΕΚ μιας και μόνο νίκης: δεν είναι μια κακή ομάδα ο ΠΑΟ – είναι απλά λίγο κουρασμένος και έχει ανάγκη από υποστήριξη. Εχει επίσης ένα μεγάλο στόχο: να καταλήξει στην πεντάδα ώστε να σβήσει την ευρωπαϊκή του τιμωρία – αν δεν το καταφέρει θα πάει ένα χρόνο πίσω.

Ενσταση
Στο μεταξύ πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο ΠΑΟ δεν έκανε ένσταση για όσα έγιναν στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία – θυμίζω ότι ο διαιτητής Παπαπέτρου αρνήθηκε στην ομάδα του Δώνη (αλλά και στη Λαμία) το δικαίωμα να κάνουν μια αλλαγή στην παράταση. Ακουσα κι εγώ πολλά για την παρατυπία του διαιτητή: ότι δεν εστάλησαν τα fax με την αλλαγή του κανονισμού στους διαιτητές, ότι δεν τροποποιήθηκε ο ΚΑΠ, ότι ο ίδιος ο αρχιδιαιτητής Περέιρα αμέλησε να τους ενημερώσει κ.λπ. Τα ακούω όλα – αλλά ξέρω ένα πράγμα: ότι και έτσι να ήταν (που δεν είμαι βέβαιος…) και πάλι ο ΠΑΟ δεν είχε ελπίδες να κερδίσει την ένσταση. Το λάθος του διαιτητή αφορά την εφαρμογή των κανονισμών και για τους κανονισμούς δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις: αλλιώς, με τους διαιτητές που έχουμε, θα γίνονταν ενστάσεις διαρκώς! Ο ΠΑΟ απλά δεν υποστήριξε μια ένσταση που δεν μπορούσε να κερδίσει…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024