Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρενέργειες της κυβέρνησης - κουρελού: Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Βουλή, εμπλοκή στα νομοσχέδια

Παρενέργειες της κυβέρνησης – κουρελού: Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Βουλή, εμπλοκή στα νομοσχέδια

Πρωτόγνωρες καταστάσεις διαδραματίζονται στη Βουλή λόγω της κυβέρνησης - «κουρελού». Πρώτο δείγμα, η διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Οι πρώτες παρενέργειες της κυβέρνησης – «κουρελού» έγιναν αισθητές στη Βουλή απόψε, κατά τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

Το προεδρείο της Βουλής αναγκάστηκε να ακολουθήσει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο δεν μπορούσε να εγκριθεί μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «145» του ΣΥΡΙΖΑ και εξαιτίας της έλλειψης άλλης ΚΟ που θα στήριζε το σχέδιο νόμου.

Αν και η συνήθης διαδικασία δεν γίνεται δια της ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά δια της ψήφου των κομμάτων, όπως αυτή εκφράζεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους, απόψε αυτή η διαδικασία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Κι αυτό διότι η ΚΟ των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν τη στήριξη από άλλη ΚΟ προκειμένου να εγκριθεί το νομοσχέδιο, αλλά πλέον η ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν είναι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος στράφηκε προς τη λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ώστε να μπορούν να στηρίξουν οι πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βαρεμένος ενημέρωσε το Σώμα ότι η ψηφοφορία θα γίνει δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και για όσα άρθρα διαπιστωθεί «αμφιβολία», θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο, Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης αντέδρασε έντονα, αναφέροντας ότι είναι παράβαση του Κανονισμού της Βουλής να γίνεται και δεύτερη ψηφοφορία για τα άρθρα που θα έχουν καταψηφιστεί στην πρώτη.

«Που τα έχετε δει αυτά κύριε πρόεδρε; Δεν μπορεί να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία, επειδή έτσι το θέλει η κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρεμένος επικαλέστηκε το πολιτικό παράδοξο των 16 ανεξάρτητων βουλευτών που δεν μπορούν να εκφραστούν δι’ ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, καθώς δεν συγκροτούν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε την διαδικασία, αρχίζοντας με την δήλωση ψήφου επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Όταν έφτασε όμως στους ΑΝΕΛ διαπίστωσε ότι ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Αριστείδης Φωκάς έλειπε, με αποτέλεσμα να κλείσει άρον-άρον την συνεδρίαση και να ενημερώσει ότι η ψηφοφορία διακόπτεται, για να διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι…

Το γεγονός προκάλεσε κι άλλου είδους σχόλια στα «πηγαδάκια» της Βουλής, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πρόκειται για «παιχνίδι» του Πάνου Καμμένου που με αυτόν τον τρόπο θέλει να στείλει τα «μηνύματά» του στον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις καταγγελίες του περί προσπάθειας διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση – «κουρελού» δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες που αφενός ευτελίζουν τη Βουλή, αφετέρου προκαλούν «έμφραγμα» στο σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα νομοσχέδια που θέλει να προωθήσει και τα μέτρα που θέλει να λάβει.

Κι όπως όλα δείχνουν, ο Πάνος Καμμένος είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας θα μετέλθει όλων των μέσων προκειμένου να επιτύχει τους σχεδιασμούς του.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024