Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρου θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση

Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρου θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, πρόκειται αργότερα σήμερα το πρωί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για να του αφαιρεθεί το σωληνάκι κολοστομίας και να γίνει η επανασύνδεση του εντέρου του (αναστόμωση) για την αποκατάσταση της διαδικασίας που είχε κριθεί απαραίτητη έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, πρόκειται αργότερα σήμερα το πρωί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, για να του αφαιρεθεί το σωληνάκι κολοστομίας και να γίνει η επανασύνδεση του εντέρου του (αναστόμωση) για την αποκατάσταση της διαδικασίας που είχε κριθεί απαραίτητη έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί και η οποία είχε κοντέψει να του στοιχίσει τη ζωή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, το Σεπτέμβριο.

Οι γιατροί συνέστησαν στον 63χρονο Μπολσονάρου ανάπαυση επί 48 ώρες μετά το χειρουργείο. Κατά την περίοδο αυτή θα εκτελεί χρέη προέδρου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάουλο την Κυριακή και αργότερα ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο, όπου εμφανίζεται ντυμένος με τη νοσοκομειακή ρόμπα.

Στο βίντεο συνοψίζει τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν το δυστύχημα με την κατάρρευση φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο -απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων- στην πόλη Μπρουματζίνιου, που βρίσκεται στην πολιτεία Μίνας Ζεράις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, με 58 νεκρούς και 305 αγνοουμένους.

Ο Μπολσονάρου, που επιθεώρησε την περιοχή από αέρος το Σάββατο, ανακοίνωσε χθες ότι αποστολή του Ισραηλινού Στρατού επρόκειτο να καταφθάσει, για να συνδράμει τις τοπικές Αρχές.

Στο βίντεο είπε ότι η καταστροφή «μας επηρεάζει όλους και είμαστε αλληλέγγυοι προς τις οικογένειες των θυμάτων».

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί αναμένεται να διαρκέσει τρεις ώρες, όπως είπε ο ίδιος, και εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο επί δέκα ημέρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024