Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kαστοριά : Επιδημία γαστρεντερίτιδας - Σπεύδει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Kαστοριά : Επιδημία γαστρεντερίτιδας – Σπεύδει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Συναγερμό έχουν προκαλέσει στην Καστοριά τα περισσότερα από 300 κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν καταγραφεί μέσα σε μόλις 48 ώρες. Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταβαίνει στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση

Συναγερμό έχουν προκαλέσει στην Καστοριά τα περισσότερα από 300 κρούσματα γαστρεντερίτιδας που έχουν καταγραφεί μέσα σε μόλις 48 ώρες.

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς και του Κέντρου Υγείας του Άργους Ορεστικού ειδοποίησαν άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ, κλιμάκιο του οποίου μεταβαίνει στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση. Οι ασθενείς εμφανίζουν εμετούς, διάρροιες και κοιλιακό άλγος, ωστόσο ο εργαστηριακός έλεγχος «για Salmonella spp. και Shigella spp. ήταν αρνητικός και αναμένονται τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν διαπίστωσαν κάποιο κοινό γεύμα ή δραστηριότητα (λ.χ. δείπνο σε γάμο ή εκδήλωση) και για τον λόγο αυτό στρέφουν τις υποψίες τους στο… νερό.

«Με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας» τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Συστήνεται η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας με στόχο την παρακολούθηση και τη διερεύνηση του φαινομένου ενώ κλιμάκιο του Οργανισμού πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή για την εκτίμηση της κατάστασης, το συντονισμό της διερεύνησης και τη διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση της πηγής της επιδημίας γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικό»

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024