Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διχασμένη και η Κύπρος για τις Πρέσπες

Διχασμένη και η Κύπρος για τις Πρέσπες

Εννοείται πως κανείς δεν αναφέρεται στο ζουμί της υπόθεσης και στην εθνική γραμμή, στα άρθρα της Συμφωνίας

Σας έχω σήμερα εικόνα για το πώς είδαν τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Κύπρο. Εχει σημασία αφού το επόμενο διάστημα φαίνεται ότι θα έχουμε εξελίξεις και στο Κυπριακό.

Εχω την εικόνα λοιπόν, αναφέρει ο «Μικροπολιτικός» των Νέων, ότι η συνισταμένη των απόψεων δεν είναι θετική. Κυρίως ο κόσμος έχει την ανησυχία πως η αντιμετώπιση στο Σκοπιανό δίνει δείγματα στο πώς η Ελλάδα προτίθεται να χειριστεί το Κυπριακό. Κάποιοι λένε ότι «θα μας ξεπετάξουν» όπως τη Μακεδονία.

Οι πολιτικοί τηρούν αποστάσεις του τύπου «σεβαστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» και τέτοια, πλην των ακροδεξιών που φωνάζουν ότι «ξεπουλήθηκε».

Εννοείται πως κανείς δεν αναφέρεται στο ζουμί της υπόθεσης και στην εθνική γραμμή, στα άρθρα της Συμφωνίας. Διαβάζουν, κοινώς, πιο χοντροκομμένα τις εξελίξεις. Ο κόσμος πάντως δεν είναι ευχαριστημένος.

Επίσης, θυμίζω ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε κάνει προεκλογικά δήλωση: «Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό» – άρα εκείνος είναι πιο κοντά στη Συμφωνία…

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024