Τρίτος νεκρός κρατούμενος εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόκειται για έναν 33χρόνο Αλβανό ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής νεκρός στην Ε’ πτέρυγα.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι ο θάνατός του προήλθε από ναρκωτικά.

Μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στο «Βήμα της Κυριακής» δικαστικοί υπάλληλοι σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, «μόνο το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν 17 θάνατοι στον Κορυδαλλό από ανθρωποκτονίες, χρήση ναρκωτικών και άλλα αίτια. Στη φυλακή επικρατεί το απόλυτο χάος με ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών, αιματηρές επιθέσεις με μαχαίρια, μέχρι και σύντομες… απαγωγές κρατουμένων. Υπάρχουν ελλείψεις σε ποσοστό 50%-60% στους φρουρούς των φυλακών, κάτι που θα επιδεινωθεί γιατί θα φύγουν δεκάδες πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που συμμετείχαν στη στελέχωση της φυλακής.

» Οι κρατούμενοι σχεδόν ποτέ δεν μπαίνουν στα κελιά τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι σε μια κατάσταση τρόμου. Στην πρόσφατη δολοφονία του 36χρονου Αλβανού στην Ε’ Πτέρυγα έγινε καταδίωξη του θύματος για ώρα στους διαδρόμους της φυλακής, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση σωφρονιστικού υπαλλήλου. Οι μαγνητικές πύλες κι άλλες συσκευές για τον έλεγχο των κρατουμένων και των εισερχομένων, προκειμένου να μη βάζουν όπλα ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, δεν λειτουργούν ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο, προ διετίας, του προμηθευτή και συντηρητή τους.

» Σε άλλες φυλακές έχουν κάμερες με ανιχνευτές κίνησης σε εξωτερικούς χώρους για να αποφεύγονται αποδράσεις, κάτι που δεν ισχύει στον Κορυδαλλό. Υπήρχαν προτάσεις για να μπουν αδρανοποιητές κινητών, όμως υπήρξαν αντιδράσεις κρατουμένων αλλά και υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που ήθελαν να καταγράφουν συνομιλίες κρατουμένων ποινικών. Τώρα εξαγγέλλονται πάλι μέτρα για ενίσχυση της φρούρησης, με αμφίβολα πάλι αποτελέσματα. Φοβόμαστε ότι λόγω αυτής της κατάστασης θα συμβούν εντός αλλά και εκτός Κορυδαλλού χειρότερες καταστάσεις…».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο