Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεξέλεγκτος κύκλος εγκλήματος στις φυλακές Κορυδαλλού

Ανεξέλεγκτος κύκλος εγκλήματος στις φυλακές Κορυδαλλού

Όπως αναφέρεταο στο «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, «μόνο το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν 17 θάνατοι στον Κορυδαλλό από ανθρωποκτονίες, χρήση ναρκωτικών και άλλα αίτια

Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου συνεχίζονται οι καθημερινές δίωρες στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας σε όλα τα ακροατήρια των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων, όπως αποφάσισε ομόφωνα ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αίτημα του συλλόγου είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με τρίωρες καθημερινές στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ θα ζητήσουν και συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στο «Βήμα της Κυριακής» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, «μόνο το τελευταίο εξάμηνο υπάρχουν 17 θάνατοι στον Κορυδαλλό από ανθρωποκτονίες, χρήση ναρκωτικών και άλλα αίτια. Στη φυλακή επικρατεί το απόλυτο χάος με ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών, αιματηρές επιθέσεις με μαχαίρια, μέχρι και σύντομες… απαγωγές κρατουμένων. Υπάρχουν ελλείψεις σε ποσοστό 50%-60% στους φρουρούς των φυλακών, κάτι που θα επιδεινωθεί γιατί θα φύγουν δεκάδες πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που συμμετείχαν στη στελέχωση της φυλακής.

» Οι κρατούμενοι σχεδόν ποτέ δεν μπαίνουν στα κελιά τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι σε μια κατάσταση τρόμου. Στην πρόσφατη δολοφονία του 36χρονου Αλβανού στην Ε’ Πτέρυγα έγινε καταδίωξη του θύματος για ώρα στους διαδρόμους της φυλακής, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση σωφρονιστικού υπαλλήλου. Οι μαγνητικές πύλες κι άλλες συσκευές για τον έλεγχο των κρατουμένων και των εισερχομένων, προκειμένου να μη βάζουν όπλα ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, δεν λειτουργούν ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο, προ διετίας, του προμηθευτή και συντηρητή τους.

» Σε άλλες φυλακές έχουν κάμερες με ανιχνευτές κίνησης σε εξωτερικούς χώρους για να αποφεύγονται αποδράσεις, κάτι που δεν ισχύει στον Κορυδαλλό. Υπήρχαν προτάσεις για να μπουν αδρανοποιητές κινητών, όμως υπήρξαν αντιδράσεις κρατουμένων αλλά και υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που ήθελαν να καταγράφουν συνομιλίες κρατουμένων ποινικών. Τώρα εξαγγέλλονται πάλι μέτρα για ενίσχυση της φρούρησης, με αμφίβολα πάλι αποτελέσματα. Φοβόμαστε ότι λόγω αυτής της κατάστασης θα συμβούν εντός αλλά και εκτός Κορυδαλλού χειρότερες καταστάσεις…».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024