Η Σχολή Καλών Τεχνών, ένα κτίριο πραγματικό κόσμημα για την Πόλη του Φωτός, ήταν γεμάτο από κόσμο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη, κατόρθωσε να συγκεντρώσει στο εντυπωσιακό fashion show το οποίο παρουσίασε στα πλαίσια της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής, μερικά από τα γνωστότερα και πλέον ισχυρά πρόσωπα του κόσμου της μόδας. Εκδότες, fashion editors, stylists, σύζυγοι Βρεττανών και Ρώσων billionaires, παρακολούθησαν το άρτια στημένο fashion show, το οποίο έφερε τον τίτλο “Cirque des Couleurs”.

 

 

Η κ. Κριθαριώτη η οποία δήλωσε ότι εμπνεύστηκε την συγκεκριμένη συλλογή από την ζωντάνια και τη χαρά του τσίρκου, παρουσίασε χειροποίητες δημιουργίες Haute Couture.

 

 

Φορέματα από πανάκριβα υφάσματα, δαντέλες και πολύτιμες πέτρες. Πορτοκαλί, κίτρινο, έντονο αλλά και απαλό ροζ,  μαύρο, λευκό και βέβαια, ένα φαντασμαγορικό νυφικό που φόρεσε η fashion icon Λένα Περμίνοβα, σύζυγος του γνωστού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της “Evening Standard”.

 

 

 

Μετά το τέλος της επίδειξης, στο γεύμα που ακολούθησε στο ξενοδοχείο The Costes, η οικοδέσποινα Σήλια Κριθαριώτη, με την Καλλιόπη Καρελα και της Elizabeth Schwartzman.

 

 

Η Sarah Harris, της βρετανικής Vogue με τον σύζυγο της. 
Στην μέση, ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος.

 

Η Μαρία Μπόργκες, ένα από τα πλέον δημοφιλή super models της εποχής μας, ανέβηκε στην πασαρέλα μαζί με άλλες, ίσως λιγότερο γνωστές, εξίσου όμως γοητευτικές συναδέλφους της. Ακροβάτες, χορευτές, η φαντασμαγορία του τσίρκου και οι πάντες να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι την Ελληνίδα η οποία δημιούργησε πλήθος θετικών συζητήσεων. Η «δύσκολη» Βρεττανική “Vogue”, ήταν η πρώτη η οποία σχολίασε με θετικό τρόπο το show…

 

Randa Ghandour

 

 

Χαλα Χουρι και Μαριέτα Χρουσαλά

Χριστίνα Μήτση

Κατερίνα Κατωπη