Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περίεργο περιστατικό ληστείας αλλοδαπού από «αστυνομικούς» ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Περίεργο περιστατικό ληστείας αλλοδαπού από «αστυνομικούς» ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό φέρεται να έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην οδό Σοφοκλέους καθώς σύμφωνα με ένορκη κατάθεση ενός 47χρονου Αλβανού τον  πλησίασαν τρεις άνδρες που του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί

Περίεργο περιστατικό με καταγγελλόμενη ληστεία  ενός ατόμου αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να έχουν διαπράξει τρία άτομα που επέδειξαν ταυτότητες και σήματα αστυνομικών, απασχολεί τις τελευταίες ώρες  της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό φέρεται να έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στην οδό Σοφοκλέους. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση ενός 47χρονου Αλβανού τον  πλησίασαν τρεις άνδρες που του δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί και πραγματοποιούν ελέγχους.  Ο ένας από αυτούς φέρεται να του έδειξε σήμα της Αστυνομίας και ταυτότητα των διωκτικών αρχών, για την οποία παραμένει άγνωστο αν  ήταν γνήσια. Οι τρεις άνδρες αφαίρεσαν από τον «ελεγχόμενο» αλλοδαπό περίπου 150 ευρω που τα παρουσίασαν ως «προσωρινή κατάσχεση».

Κι ακολούθως του ζήτησαν να περάσει να τα παραλάβει από αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, όπου υποτίθεται ότι θα τα παρέδιδαν. Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε και η Υπηρεσία  Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εξετάζουν την ορθότητα της καταγγελίας κι όλες  τις πτυχές του συμβάντος. Αρχικά εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για  κοινούς κακοποιούς που απλώς προσποιούντο τους αστυνομικούς με κάποια κλεμμένες ή πλαστογραφημένες ταυτότητες αστυνομικών.

Ομως συνεκτιμούν ότι στο παρελθόν έχουν παρουσιασθεί κρούσματα με ενστόλους  -κι ανάμεσα σε αυτούς και ορισμένοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Θησέας»  για τους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας- που προχωρούσαν σε ληστείες σε βάρος αλλοδαπών. Ακόμη προ διμήνου είχε αποκαλυφθεί η περίπτωση ληστείας Πακιστανών από αστυνομικό που επιχείρησε να τους αρπάξει ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024