Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντυνε ο Παναθηναϊκός, ψήλωσε η Λαμία που προκρίθηκε στους «8»

Κόντυνε ο Παναθηναϊκός, ψήλωσε η Λαμία που προκρίθηκε στους «8»

Παρά το ρετέισον η Λαμία κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου (2-4 στα πέναλτι) αποκλείοντας για δεύτερη σερί χρονιά τον Παναθηναϊκό

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι τέτοια… Ο Παναθηναϊκός κόντυνε, η Λαμία ψήλωσε και κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου αποκλείοντας για δεύτερη σερί χρονιά το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση με το γκολ του 18χρονου Δημήτρη Εμμανουηλίδη στο 84′ (1-0 η κανονική διάρκεια στο ΟΑΚΑ), όμως στη ρώσικη ρουλέτα η ομάδα της Φθιώτιδας νίκησε με 2-4.

Σημειωτέον ο Μάκης Χάβος είχε προχωρήσει σε ροτέισον, αφού έθεσε ως προτεραιότητα τη μάχη επιβίωσης στο πρωτάθλημα…

Ας ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ.

Δυνατό ξεκίνημα, ανοιχτό παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και επιθετικά το παιχνίδι, θέλοντας να βρει ένα γρήγορο γκολ και στο 7′ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μακέντα με υπέροχη κάθετη πάσα έδωσε στον Καμπετσή, αυτός γύρισε στον αμαρκάριστο Χατζηγιοβάνη, αλλά ο τελευταίος ήταν ένα βήμα πιο πίσω και δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά μετά ο Χατζηθεοδωρίδης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του νεαρού. Η Λαμία αντέδρασε, βρήκε χώρους στο ανοιχτό γήπεδο και έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 15′, με τον Καραμάνο να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη αλλά το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 21′ και πάλι ο Καραμάνος βγήκε στην αντεπίθεση, θέλησε να βρει τον Καραγκούνη, αλλά πρόλαβε ο Γιόχανσον και τους σταμάτησε.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Λαμία όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο σφιχτή στα μετόπισθεν, έκλεισε καλά τους χώρους, πίεσε πιο ψηλά και περιόρισε τον Παναθηναϊκό σε μακρινά σουτ που δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Μελίσσα.

Του έδωσαν ώθηση οι αλλαγές

Η είσοδος του Κουρμπέλη αντί του Χατζηθεοδωρίδη έκανε τον Παναθηναϊκό περισσότερο πιεστικό, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να κλέβουν συνεχώς την μπάλα από τη Λαμία στο δεύτερο μέρος, να πρεσάρουν καλύτερα και να ανεβάζουν το ποσοστό της κατοχής της μπάλας.

Ωστόσο δεν έφτιαχναν πολλές ευκαιρίες, με εξαίρεση αυτή του Κουρμπέλη στο 55′, έπειτα από γύρισμα του Μακέντα και πλασέ του «Κούρμπε» από τη μικρή περιοχή, που έδιωξε ενστικτωδώς ο Μελίσσας.

Χρυσή αλλαγή ο Εμμανουηλίδης

Ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο εικοσάλεπτο προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βρει το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 67′ μπήκε ο Εμμανουηλίδης αντί του Καμπετσή και στο 79′ ο Βέργος αντί του Μαυρομμάτη, με τον Παναθηναϊκό να παίοζει με τρεις στην άμυνα και τριάδα του Μακέντα, Βέργο και Εμμανουηλίδη στην επίθεση.

Ο μικρός έχασε μια καλή ευκαιρία στο 77′, αλλά εφτά λεπτά αργότερα λύτρωσε τον Παναθηναϊκό. Ο Χατζηγιοβάνης στη μοναδική του καλή ενέργεια στο δεύτερο μέρος ελίχθηκε από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Εμμανουηλίδης με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ και στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Απίστευτες ευκαιρίες στην παράταση, μοιραίος ο Βέργος

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι τη Λαμία στην παράταση, με τους φιλοξενούμενους πάντως να αγγίζουν σε δύο περιπτώσεις γκολ πρόκρισης. Στο 93′ ο Επστάιν σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Διούδη, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ ο Καραμάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός από εκεί και έπειτα είχε μονίμως στο μισό γήπεδο την αντίπαλό του, την πίεζε ασφυκτικά, αλλά ο Νίκος Βέργος έχασε δύο απίθανες ευκαιρίες να χαρίσει την πρόκριση στους πράσινους, με δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ, το πρώτο στο 95′ και το δευτερο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με τον Μελίσσα την πρώτη και τον Ασίγμπα τη δεύτερη να σώνουν τη Λαμία από βέβαιη παραβίαση και να στέλνουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Λαμία κατάφερε να θριαμβεύσει για ακόμα μια φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Χατζηγιοβάνης, Επστάιν, Μακέντα και Μπουλούλης ευστόχησαν στα πρώτα τέσσερα πέναλτι, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική για τους πράσινους. Ο Μελίσσας κέρδισε τον Κάτσε, ο Κουρμπέλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, Ρόμανιτς και Καραμάνος ευστόχησαν, δίνοντας στη Λαμία τη νίκη με 4-2 στα πέναλτι και αφήνοντας τον Παναθηναϊκό εκτός διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Τα πέναλτι
Χατζηγιοβάνης 1-0
Επστάιν 1-1
Μακέντα 2-1
Μπουλούλης 2-2
Κάτσε χαμένο (το έπιασε ο Μελίσσης)
Ρόμανιτς 2-3
Κουρμπέλης χαμένο (δοκάρι)
Καραμάνος 2-4

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79′ Βέργος), Ινσούα, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Κουρμπέλης), Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67′ Εμμαννουηλίδης), Μακέντα

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53′ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71′ Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Καμπασόλ (72′ Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλουλής

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024