Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βέσελι Vs Μιλουτίνοφ : Η σύγκρουση δύο υποψήφιων MVP

Βέσελι Vs Μιλουτίνοφ : Η σύγκρουση δύο υποψήφιων MVP

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού και της Φενέρ θα κοντραριστούν στην Τουρκία σε μία… μονομαχία που προκαλεί θαυμασμό εξαιτίας των κατορθωμάτων τους στην Euroleague

Η φετινή Ευρωλίγκα είναι η διοργάνωση των ψηλών. Με τους περισσότερους ταλαντούχους γκαρντ να έχουν αναχωρήσει για το ΝΒΑ, οι σέντερ έχουν την μερίδα του λέοντος φέτος και πρωταγωνιστούν σε κάθε αγωνιστική. Το μπάσκετ είναι το άθλημα των ψηλών όπως λένε και τη χρονιά που διανύουμε το διαπιστώνουμε και με κάθε τρόπο στην κορυφαία τη τάξει διοργάνωση της Ευρώπης.

Στην Τουρκία την Πέμπτη θα κοντραριστούν η Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Ντέιβιντ Μπλατ να στηρίζουν πάρα πολλά σε δύο από τις «κολώνες» τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Γιαν Βέσελι με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι δύο αθλητές που είναι ικανοί να αλλάξουν το ρου μίας αναμέτρησης. Όχι μόνο από το σκορ τους, αλλά από τους χώρους που ανοίγουν με τις κινήσεις τους στο παρκέ και την αμυντική τους προσήλωση. Αμφότεροι πραγματοποιούν εξαιρετική σεζόν και δεν θα είναι περίεργο να… κονταροχτυπηθούν για το MVP της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας.

Ο ΤΣΕΧΟΣ SUPERMAN ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ

Το αδύνατο του σημείο ήταν οι ελεύθερες βολές. Δεν χρησιμοποιούμε τυχαία παρελθοντικό χρόνο. Ο Γιαν Βέσελι πλέον προσφέρει ασφάλεια από την γραμμή της φιλανθρωπίας και καλό θα είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού να σκεφτούν δεύτερη φορά από το να του κάνουν κάποιο φάουλ επίτηδες.

Ο Τσέχος φόργουορντ/σέντερ έχει φέτος 75/90 βολές σε 18 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα Από το 49.1% που είχε τη σεζόν 2014/15 και το 45,3% την επόμενη χρονιά, έχει φέτος 83,3%, δείγμα της νοοτροπίας του και της δουλειάς που κάνει στο παρκέ. Γενικότερα όμως και πέρα από αυτό το κομμάτι, ο Superman της Φενέρ πραγματοποιεί μία απίστευτη σεζόν. Εχει 14,8 πόντους ανά παιχνίδι, με 67,6% στα δίποντα, 5,9 ριμπάουντ ανά ματς και συνολικά 22,1 βαθμούς ανά παιχνίδι στο σύστημα αξιολόγησης! Καλύπτει τέλεια κάθε σημείο του παρκέ σε άμυνα και επίθεση, συνεργάζεται με κλειστά μάτια με τον Κώστα Σλούκα και είναι ο παίκτης που βασίζει τα περισσότερα ο Ζοτς στο κομμάτι της επίθεσης αναφορικά με το πικ εν ρολ.

Ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΒΑ O ΣΕΡΒΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Στον Ολυμπιακό πίστεψαν στην επένδυσή τους. Ενα αμούστακο παιδί από το Βελιγράδι στον Πειραιά, που το κορμί του έδειχνε πως έχει μέλλον, αλλά χρειαζόταν και δουλειά για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι αυτό που λέμε εμμονικός με την δουλειά. Από τους παίκτες παράδειγμα προς μίμηση, που όλα αυτά τα χρόνια δούλεψε παραπάνω και τα αποτελέσματα φαίνονται με γυμνό μάτι.

Η σεζόν που διανύει απλά ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ΝΒΑ στον Σέρβο Γίγαντα του Ολυμπιακού, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς απλά να σκέφτεται τον τρόπο που θα το αξιοποιήσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν είναι εξάλλου λίγες οι φορές που άνθρωποι των «σπυρουνιών» έχουν έρθει για δουν ιδίοις όμμασι τα κατορθώματά του στο παρκέ. Τα οποία είναι εντυπωσιακά…

Σε 17 ματς ο Μίλου είναι απολαυστικός. Εχοντας ήδη 3 βραβεία MVP αγωνιστικής στην κατοχή του, ο παίκτης του Ολυμπιακού πετυχαίνει 11 πόντους ανά παιχνίδι, με 63,1% από το δίποντο και 75,9% από την γραμμή των βολών. Είναι πρώτος ριμπάουντερ στην Ευρωλίγκα με 8,3 ανά ματς, βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στην επιθεση όντας ο πλέι μέικερ ρακέτας που χρειάζεται ο Μπλατ, την ώρα που με τα γρήγορα πόδια του έχει την ικανότητα να ματσάρει κάθε αντίπαλο στην άμυνα. Οπου και έχει μία τάπα ανά παχνίδι ενώ κλέβει και 0,6 μπάλες σε κάθε ματς.

Συνολικά έχει φτάσει τους 19,8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ανά παιχνίδι και αποτελεί τον «Α και το Ω» του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024