Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι να κάνετε όταν το παιδί σας αγνοεί

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας αγνοεί

Μπορεί να είναι τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν ώστε αδυνατούν να σας ακούσουν ή ξεκινά να διαμορφώνει τις δικές του απόψεις για τους δικούς σας κανόνες, οπότε σας αγνοεί

Γιατί τα παιδιά αγνοούν τους γονείς τους; Ζητάτε από το παιδί σας να μαζέψει τα παιχνίδια του που είναι παντού στο πάτωμα αλλά εκείνο συνεχίζει να παίζει και σας αγνοεί. Γιατί το κάνει; Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν συνήθως δύο απαντήσεις. Μπορεί να είναι τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν ώστε αδυνατούν να σας ακούσουν ή ξεκινά να διαμορφώνει τις δικές του απόψεις για τους δικούς σας κανόνες, οπότε σας αγνοεί. Το κλειδί στη μεταξύ σας συνεργασία είναι να του δώσετε χώρο να ανεξαρτητοποιηθεί.

Τι να κάνετε όταν σας αγνοεί

  • Να είστε ξεκάθαρη και ρεαλίστρια. Σιγουρευτείτε ότι αυτά που ζητάτε είναι συγκεκριμένα και μπορούν να γίνουν. Είναι σημαντικό να έχετε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να μπορεί να το ακολουθήσει, όπως είναι η ώρα ύπνου. Κάποιες φορές νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι απολύτως κατανοητά από ένα μικρό παιδί, αλλά δεν είναι έτσι. Εξηγήστε το όσο πιο απλά χρειάζεται.
  • Ακολουθήστε την πρόοδό του. Εάν ζητάτε κάτι και βλέπετε ότι δεν γίνεται, μπορείτε να επέμβετε για να βοηθήσετε. Ένα ανάλογο παράδειγμα είναι όταν ντύνεται αλλά δεν μπορεί ακόμα να δέσει τα κορδόνια του.
  • Δώστε του κίνητρο. Τα παιδιά που ξεκινούν το σχολείο θέλουν να σας ευχαριστούν, οπότε τα κομπλιμέντα και η επιβράβευση είναι απολύτως αποτελεσματικά. Εάν κάνει αυτό που θέλετε, μπορείτε να πάτε μία βόλτα ή να παίξετε με το αγαπημένο του παιχνίδι.
  • Δείξτε κατανόηση. Όταν είστε στο πάρκο ή σε ένα πάρτι και πρέπει ξαφνικά να φύγετε, το παιδί ταράζεται και κάνει ότι δεν ακούει. Εάν όμως το ενημερώσετε εκ των προτέρων, είναι πιθανότερο να συνεργαστεί.
  • Γίνετε το πρότυπο. Δώστε του την απόλυτη προσοχή σας όταν σας μιλά και μην κάνετε δύο πράγματα ταυτόχρονα. Ενδιαφερθείτε για την ημέρα του και κάντε του ερωτήσεις.

Sports in

Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ» – Το δεύτερο δείγμα και η ειδοποίηση της ομάδας του

Υπό την επήρεια σοκ το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άκουσμα της είδησης πως κορυφαίος Έλληνας άσσος βρέθηκε «ντοπέ» στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024