
Brexit: Νέα «σφαγή» Μέι – Κόρμπιν στη Βουλή
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος ζήτησε από την βρετανίδα πρωθυπουργό για μία ακόμη φορά να απομακρύνει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία και να τερματίσει το αδιέξοδο του Brexit
Νέα αντιπαράθεση σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit σημειώθηκε ανάμεσα στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος ζήτησε από την βρετανίδα πρωθυπουργό για μία ακόμη φορά να απομακρύνει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία και να τερματίσει το αδιέξοδο του Brexit, ενόψει της ψηφοφορίας της επόμενης εβδομάδας επί του σχεδίου της συμφωνίας εξόδου, και παράλληλα να δεχθεί την παραμονή της Βρετανίας σε τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.
Στη διάρκεια της ώρας των ερωτήσεων στην πρωθυπουργό στο κοινοβούλιο κυριάρχησε το θέμα του Brexit, το οποίο στάθηκε αφορμή για ανταλλαγή έντονων σχολίων και απαντήσεων ανάμεσα στον Τζέρεμι Κόρμπιν και την Τερέζα Μέι. Η τελευταία αρνήθηκε να αποκλείσει το σενάριο no-deal, όπως και της τελωνειακής ένωσης, που δεν θα επέτρεπε στην Βρετανία να συνάψει τις δικές της εμπορικές συμφωνίες.
Απάντησε, επίσης, στο σχόλιο του Τζ. Κόρμπιν για τις διακομματικές συνομιλίες ότι «(η Τ. Μέι) έχει την πόρτα ανοιχτή, αλλά το μυαλό κλειστό», κατηγορώντας τον ότι τις μποϋκοτάρει, βάζοντας προϋποθέσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι έτοιμος να «συναντήσει τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τον IRA» αλλά αρνείται να συναντηθεί μαζί της για συζητήσουν το Brexit.
Ο ηγέτης των Εργατικών, που αφιέρωσε όλες του τις ερωτήσεις γύρω από το Brexit, μεταδίδει το ΑΠΕ, ρώτησε την πρωθυπουργό εάν θα αποδεχτεί τις τροπολογίες που κατατέθηκαν επί του σχεδίου για το Brexit, οι οποίες εάν ψηφιστούν θα αποκλείουν την έξοδο χωρίς συμφωνία, αλλά η κ. Μέι δεν αναφέρθηκε σε αυτό, παρά μόνο σχολίασε ότι η παράταση του άρθρου 50 δεν αποκλείει το no-deal.
Μία από τις τροπολογίες που κατέθεσαν η βουλευτής των Εργατικών, Ιβέτ Κούπερ, και των Συντηρητικών, Νικ Μπόλ, που στοχεύει στο να αναλάβει το κοινοβούλιο τον έλεγχο και να εμποδίσει το Brexit χωρίς συμφωνία, έχει ήδη σημαντική υποστήριξη από τους βουλευτές, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει και την στήριξη του κόμματος των Εργατικών.
Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών, Τζον Μακντόνελ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ευαίσθητο» ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης και έκρινε ότι είναι πολύ πιθανό το κόμμα του να επιλέξει να το στηρίξει επειδή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τον χρόνο.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, Λίαμ Φοξ, κατηγόρησε τα μέλη των Τόρις που στηρίζουν το σχέδιο ότι θέλουν να εμποδίσουν το Brexit συνολικά.
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]
- Ανακοίνωση του ΔΟΑΕ για την ουκρανική επίθεση με drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Δικαστής στις ΗΠΑ ζήτησε διευκρινήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ


