Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς, ο «μίνι-Φέντερερ»

Τσιτσιπάς, ο «μίνι-Φέντερερ»

Διθυραμβικά σχόλια για τον Στέφανο Τσιτσιπά αφιερώνει η Süddeutsche Zeitung

«Ένα αστέρι γεννιέται» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του το Twitter το Αυστραλιανό Όπεν μετά την χθεσινή του νίκη και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του τουρνούα.

Και αυτόν ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς διθυραμβικών σχολίων των ξένων μέσων για τον έλληνα αθλητή. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής τύπος ασχολείται με το φαινόμενο Τσιτσιπά αλλά από το πρωί της Τρίτης όλα τα ξένα μέσα υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του 19χρονου τενίστα.

Προηγήθηκε η αναγνώριση του Τσιτσιπά από τον μεγάλο Ναδάλ, τον αντίπαλο του στον αγώνα της Πέμπτης. Ο θρύλος του τένις ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας παίκτης που τον τελευταίο χρόνο βελτιώνεται κάθε μήνα. Κατάκτησε ένα τουρνουά, έπαιξε στον τελικό του OPEN 500 στη Βαρκελώνη, στο Τορόντο και τώρα είναι εδώ, στον ημιτελικό. Είναι ικανός να νικήσει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, το έχει ήδη κάνει. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Είναι φανταστικός, είναι απίστευτος σήμερα, αλλά θα έχει την ευκαιρία να είναι ένας από τους καλύτερους για πολύ καιρό».

Στην εντυπωσιακή πορεία του Στέφανου αναφέρεται σε εκτενές αφιέρωμα στις αθλητικές σελίδες της και η Süddeutsche Zeitung. «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχει με το συναρπαστικό του στιλ του στον ημιτελικό και κατακτά τις καρδιές του κοινού» γράφει η SZ περιγράφοντας το κλίμα γιορτής αυτές τις μέρες στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης που παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία του νεαρού Έλληνα τενίστα στο αυστραλιανό γκραν σλαμ.

«Είναι ο νέος ήρωάς τους», σημειώνει η SZ, «ο πρώτος Έλληνας τενίστας που κατάφερε να κερδίσει ποτέ αγώνα στα μπλε γήπεδα του Γιάρα Ρίβερ. Τώρα είναι ο πρώτος που περνά στον ημιτελικό. Επίσης είναι ο πρώτος εικοσάχρονος, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2007, που φτάνει στην ημιτελική φάση ενός εκ των τεσσάρων μεγάλων γκραντ σλαμ», αναφέρει η εφημερίδα σημειώνοντας: «Πολλοί ειδικοί είδαν στον Τσιτσιπά την περασμένη Κυριακή έναν μίνι-Φέντερερ: την ίδια κομψότητα στα χτυπήματα, την ίδια ηρεμία, την ίδια εμπιστοσύνη στις δεξιότητές του που είχε και εκείνος ο 19χρονος, ο οποίος το καλοκαίρι του 2001 νίκησε στο Wimbleton τον Πιτ Σάμπρας και κατάφερε έτσι να εκτοπίσει από τη θέση του τον εφτά φορές νικητή του τουρνουά. Και τότε ο Φέντερερ δεν είχε ακόμη κερδίσει ματς στο Wimbleton κι έτσι οι παραλληλισμοί με τον Τσιτσιπά δεν έλειψαν την Κυριακή». Ο Φέντερερ για τον Τσιτσιπά «όποιος έχει καταφέρει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς, τον Άντερσον και τον Ζβέρεφ σε ένα τουρνουά (τον Αύγουστο στο Τορόντο) και τώρα τον Φέντερερ, έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανέβει στο επόμενο επίπεδο». Πάντως ο ίδιος ο Τσιτσιπάς, παρατηρεί η εφημερίδα, δεν φαίνεται να κάνει μακρόπνοα σχέδια. «Όταν δεν παίζει τένις, τραβά φωτογραφίες και βίντεο για το κανάλι του στο youtube. To τένις είναι σημαντικό, αλλά όχι το σημαντικότερο στη ζωή, όπως λέει. ‘Όλοι έχουμε κι άλλα ταλέντα, λέει ο ίδιος, τα οποία δεν πρέπει να αφήνουμε’»

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024