Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ

Εύκολη πρόκριση της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τον Κισσαμικό με 5-0 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Κισσαμικό την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας την πρόκρισή της για τους 8 του κυπέλλου με το εντυπωσιακό 5-0. Οι Κιτρινόμαυροι έχοντας ξανά για πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Γκάλο και σκόρερ πέραν του Βραζιλιάνου τους Κρίστιτσιτς, Μάνταλο και Λιβάγια (2), έφτασαν σε μια εντυπωσιακή νίκη, συνεχίζοντας στο ξέφρενο τέμπο των τελευταίων εβδομάδων, παρά του ότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί, ωστόσο διατήρησε το 3-5-2 που εφαρμόζει τελευταία. Ο Μπογέ ήταν στο πλευρό του Πόνσε στην επίθεση, ο Κρίστιτσιτς συμπλήρωσε την τριάδα στο κέντρο με τους Άλεφ, Μάνταλο, ο Σβάρνας ήταν δίπλα στους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου ενώ ο Τσιντώτας αντικατέστησε τον Μπάρκα.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κρατά τη μπάλα στα πόδια της αλλά να μην μπορεί να ασκήσει πίεση στον Κισσαμικό. Η ομάδα της Κρήτης πατούσε καλά στο γήπεδο, έκλεινε χώρους και μάλιστα ήταν εκείνη που έγινε για πρώτη φορά απειλητική. Στο 9’ ο Χαλκιαδάκης θα βρεθεί σε θέση για γκολ, όμως το σουτ του θα αποκρουστεί από τον Τσιντώτα.

Σιγά-σιγά η Ένωση έβρισκε ρυθμό κι στο 21’, θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ. Ο Γκάλο θα εκτελέσει καταπληκτικά το φάουλ που κέρδισαν οι Κιτρινόμαυροι έξω από την περιοχή και θα κάνει το 1-0! Με τον Βραζιλιάνο να συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και να ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση στον Δικέφαλο.

Πέντε λεπτά μετά ο Κισσαμικός θα φτάσει μια ανάσα από το 1-1, όμως ο Τσιντώντας θα αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Χαλκιαδάκη, κρατώντας την εστία του απαραβίαστη. Η ομάδα της Κρήτης δεν κατάφερε να σκοράρει και η Ένωση δεν το άφησε… ατιμώρητο. Στο 26’ και μετά από γύρισμα του Γκάλο, ο Κρίστιτσιτς θα πιάσει ένα σουτ και η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα, έχοντας βρει και στο σώμα ενός αμυντικού του Κισσαμικού. Με την Ένωση να κάνει το 2-0 και τον Σέρβο άσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το 45’ δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο. Με την ΑΕΚ να έχει κάποιες στιγμές με τους Άλεφ και Μπογέ που ωστόσο δεν ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και τον Κισσαμικό από την άλλη να μην απειλεί ξανά τους Κιτρινόμαυρους.

«Σόου» Λιβάγια

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα για 3η φορά και τελείωσε οριστικά την υπόθεση πρόκριση. Ο Μπογέ κέρδισε πέναλτι, ο Μάνταλος το εκτέλεσε εύστοχα και έτσι στο 56’ η Ένωση έκανε το 3-0, με το ματς από εκεί και μετά να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Ένωση κατέβασε στροφές, ο Ουζουνίδης άρχισε σιγά-σιγά να προχωρά σε αλλαγές και το τέμπο του ματς έπεσε αισθητά. Στο 78’ ωστόσο η ΑΕΚ ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο Λιβάγια ολοκλήρωσε ιδανικά την «κομπίνα» των Κιτρινόμαυρων σε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή για το 4-0, ενώ στο 82’ και πάλι ο Κροάτης φορ θα είναι ο σκόρερ, για το τελικό 5-0 του Δικεφάλου.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Τσιντώτας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Κρίστισιτς (70’ Μπότος), Αλεφ, Μάνταλος, Μπακάκης, Μπογέ (74’ Κλωναρίδης), Πόνσε (58’ Λιβάγια).

Κισσαμικός (Α. Βοσνιάδης, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Ζιουλής, Καραγεώργης, Σαλιάκας (72’ Κάσσος), Τόλι, Φαζός, Σιμόν, Γκίνη, Τεγούσης, Χαλκιαδάκης, Ρίσκι (63’ Καραγιάννης).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024