Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Τοσουνίδης : Γιατί καταθέσαμε ένσταση αντισυνταγματικότητας

Θ. Τοσουνίδης : Γιατί καταθέσαμε ένσταση αντισυνταγματικότητας

«Ο κ. Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών»

«Κατέθεσε τα όπλα ο κ. Μητσοτάκης, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης «για τη στάση του Μητσοτάκη σχετικά με τη συνταγματικότητα του Προσυμφώνου των Πρεσπών».

«Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν το μοναδικό κοινοβουλευτικό μέσο, το οποίο μπορούσε να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία», διότι σύμφωνα με το άρθρο 100 του Κανονισμού της Βουλής, απαιτείτο μόνο πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφούσε» επισημαίνει ο Θ. Τοσουνίδης.

«Ο κ. Μητσοτάκης «ασέλγησε» πολιτικά πάνω στο σώμα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων με την απόφασή του να δεχθεί ως συνταγματικό το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ίσως γιατί προτιμάει, υποκρινόμενος τον δήθεν «Μακεδονομάχο», τα αναποτελεσματικά μέσα, όπως αυτό της πρότασης μομφής, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές σύμφωνα με το Σύνταγμα» προσθέτει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.«Παρόλα αυτά», κατέληξε, «ενδεχόμενη πρόταση μομφής για το Προσύμφωνο των Πρεσπών οι ΑΝΕΛ θα την υπερψηφίσουν, ώστε να φανεί η αναποτελεσματικότητα αυτού του κοινοβουλευτικού μέσου, σε αντίθεση με την ένσταση αντισυνταγματικότητας, που σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε, αρνούμενος να σταματήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024