Έντονες αντιδράσεις όσο και απορία προκάλεσαν στους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα της Ολομέλειας οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, σύμφωνα με τις οποίες  «ζηλεύει» τους Μακεδόνες διότι δεν έχει υπογράψει ως Δωδεκανήσιος μια αντίστοιχη συμφωνία με την… Τουρκία.

«Αφού μου έδωσε το δικαίωμα ο κ. Χατζηδάκης, θέλω σαν Έλληνες Δωδεκανήσιοι να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας τους Μακεδόνες γιατί θέλουμε να τους απευθύνουμε έναν χαιρετισμό και να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας πως «το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους Μακεδόνες, κ. Χατζηδάκη, μας δίνει αυτή η Συμφωνία».

Ο βουλευτής συνέχισε να αγορεύει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στο Αιγαίο.

«Μακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών. Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Σε μας πετάνε αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορα; Εμάς διεκδικούν τα νησιά μας και συνεχώς ζητούν περισσότερα».

«Οι ψαράδες μας» συνέχισε «δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια λόγω της παρουσίας τουρκικών πολεμικών. Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς, να έχουμε μία τέτοια γείτονα χώρα. Να έχουμε μία τέτοια κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια συμφωνία».