Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία των Πρεσπών και στα... Δωδεκάνησα «ονειρεύεται» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συμφωνία των Πρεσπών και στα… Δωδεκάνησα «ονειρεύεται» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής συνέχισε να αγορεύει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στο Αιγαίο

Έντονες αντιδράσεις όσο και απορία προκάλεσαν στους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα της Ολομέλειας οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερού, σύμφωνα με τις οποίες  «ζηλεύει» τους Μακεδόνες διότι δεν έχει υπογράψει ως Δωδεκανήσιος μια αντίστοιχη συμφωνία με την… Τουρκία.

«Αφού μου έδωσε το δικαίωμα ο κ. Χατζηδάκης, θέλω σαν Έλληνες Δωδεκανήσιοι να απευθυνθούμε στους συμπατριώτες μας τους Μακεδόνες γιατί θέλουμε να τους απευθύνουμε έναν χαιρετισμό και να τους πούμε ότι τους ζηλεύουμε» είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας πως «το δικαίωμα να απευθυνθούμε στους Μακεδόνες, κ. Χατζηδάκη, μας δίνει αυτή η Συμφωνία».

Ο βουλευτής συνέχισε να αγορεύει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στο Αιγαίο.

«Μακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών. Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Σε μας πετάνε αεροπλάνα και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορα; Εμάς διεκδικούν τα νησιά μας και συνεχώς ζητούν περισσότερα».

«Οι ψαράδες μας» συνέχισε «δεν μπορούν να πάνε να ψαρέψουν στα Ίμια λόγω της παρουσίας τουρκικών πολεμικών. Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς, να έχουμε μία τέτοια γείτονα χώρα. Να έχουμε μία τέτοια κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μία τέτοια συμφωνία».

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024