Μια από τις σκηνές που βλέπουμε σπάνια στη Βουλή εκτυλίχθηκε σήμερα στην συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν ένα συνάδελφο τους της Νέας Δημοκρατίας όταν αυτός τα έβαλε με την Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε την πρόταση της Χρυσής Αυγής για αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας, μιλώντας με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συντάχθηκαν απέναντι στην Χρυσή Αυγή αρνούμενοι κατηγορηματικά να μπουν στην ουσία της συζήτησης της πρότασης.

«Αρνούμαι να τοποθετηθώ στην αίτηση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής, αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό. Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους, αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και το λαό και δηλώνω ότι η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της τοποθέτησής του, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον χειροκροτούσαν θερμά, ενώ εκείνοι της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσαν ύβρεις, με την Τασία Χριστοδουλοπούλου που ασκούσε χρέη προέδρου να προσπαθεί, μάταια, να ζητήσει από τα έδρανα των χρυσαυγιτών να ηρεμήσουν, απειλώντας τους με αποβολή από την αίθουσα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, συντάχθηκε πλήρως με τον κ. Δένδια, τονίζοντας ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου δίνουμε μήνυμα δημοκρατίας, πως δεν επιτρέπουμε σε ναζί να υπερασπίζονται το σύνταγμα μας. Πρόσθεσε δε, ότι όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Κασιδιάρη θα γραφτούν στη μαύρη σελίδα του κοινοβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου.

Για την ένσταση αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΛ, ο κ. Κοντονής αντέτεινε ότι αυτά που υποστήριξε ο κ. Καμένος δεν έχουν καμία βάση. «Το γεγονός ότι τα Σκόπια αλλάζουν το όνομά τους, σε τίποτα δεν συνιστά εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε άλλη χώρα», τόνισε.

Ο κ. Δένδιας, από τη πλευρά του, τη χαρακτήρισε προδήλως προσχηματική, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για υποκρισία, σημειώνοντας ότι με κοινή συναίνεση η Ελλάδα έχει γίνει απέραντη από αμερικανικές βάσεις.