Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους ξανά οι πολίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στους δρόμους ξανά οι πολίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τις κινητοποιήσεις τους όσον αφορά το Μακεδονικό κορυφώνουν οι πολίτες, όπου μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής, το οποίο έληξε άδοξα όταν η αστυνομία έπνιξε τους πολίτες με ληγμένα χημικά, βγαίνουν και πάλι στους δρόμους για να δηλώσουν την εναντίωση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών

Τις κινητοποιήσεις τους όσον αφορά το Μακεδονικό κορυφώνουν οι πολίτες, όπου μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής, το οποίο έληξε άδοξα όταν η αστυνομία έπνιξε τους πολίτες με ληγμένα χημικά, βγαίνουν και πάλι στους δρόμους για να δηλώσουν την εναντίωση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αύριο Πέμπτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις.

Η πρώτη στο Σύνταγμα, όπου η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» καλεί στις 18:00 έξω από τη Βουλή, την ώρα που μέσα στο κοινοβούλιο θα γίνεται η συζήτηση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η νέα αυτή συγκέντρωση θα διαφέρει από το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, αφού δεν θα έχει ούτε εξέδρες, ούτε ομιλητές.

Παράλληλα οι διοργανωτές, με ανακοίνωση τους, ζητούν «να μην πάει στη δουλειά του. Τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά, οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην παρουσιαστούμε στην υπηρεσία μας, η ελληνική σημαία να αναρτηθεί σε κάθε σπίτι μεσίστια και οι καμπάνες των εκκλησιών μας να χτυπάνε πένθιμα».

Μισή ώρα αργότερα, στις 18:30 το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στο Πάρκο Ελευθερίας κατά της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ η οποία έγινε κατ’απαίτηση του ΝΑΤΟ.

«Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία-αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών» αναφέρει στο κάλεσμά του το ΚΚΕ.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αστακός» η Αθήνα

Στους δρόμους, αύριο Πέμπτη, αναμένονται να βρίσκονται 1.500 αστυνομικοί, ούτως ώστε να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και πως δεν θα υπάρξουν εντάσεις στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Από απόψε το βράδυ, σε κλοιό ασφαλείας θα βρεθούν το Προεδρικό  Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και η Βουλή.

Αύριο το πρωί, γύρω από το Σύνταγμα θα στηθούν τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες ένταξης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024