Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βεζένκοφ αποθέωσε Μιλουτίνοφ και Μπόγρη

Ο Βεζένκοφ αποθέωσε Μιλουτίνοφ και Μπόγρη

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε μόνο καλά λόγια για τους δύο συμπαίκτες του, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη βοήθεια τους στην ομάδα του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα και ο Σάσα Βεζένκοφ αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής πορεία των ερυθρόλευκων στην διοργάνωση. Ο φόργουορντ των πειραιωτών αποθέωσε μάλιστα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Γιώργο Μπόγρη, για τα όσα έχουν προσφέρει την φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο blog του στην Ευρωλίγκα ο Βεζένκοφ:

«Κερδίσαμε έξι από τα 8 τελευταία παιχνίδια της Euroleague και ερχόμαστε από μια σημαντική νίκη κόντρα στη Χίμκι. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, είχαμε να παίξουμε πέντε παιχνίδια σε εννιά μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, έτσι θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς. Όλοι μπορούν να δουν πόσο ενδιαφέρουσα είναι φέτος η Euroleague. Είναι πολύ ανταγωνιστική και όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε, ειδικά εντός έδρας και να δίνουμε κάθε βράδυ το 100%. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα κόντρα στη Χίμκι. Διαχειριστήκαμε την επίθεση της Χίμκι και παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Αυτό ήταν το κλειδί και το σημείο αναφοράς μας, η άμυνα. Θέλουμε να παίζουμε σκληρή, αποτελεσματική άμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θέλουμε να παίζουμε σκληρά και να περιορίσουμε κάθε αντίπαλο.

Είχα ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι, αλλά η ομάδα κέρδισε και αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Πάντα προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθάω την ομάδα, αλλά μπορεί τη μία μέρα να είμαι εγώ και κάποιος άλλος την άλλη μέρα πρωταγωνιστής. Μου αρέσει να παίζω με τον Μιλουτίνοφ, καταλαβαίνουμε καλά ο ένας τον άλλο. Νιώθω άνετα με κάθε παίκτη στο παρκέ, που είναι σημαντικό για να βοηθάμε την ομάδα να κερδίζει.

Εάν κερδίζουμε, όλοι είναι χαρούμενοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι έχουν ένα κομμάτι, είτε σκοράρει, είτε παίρνει ριμπάουντ, είτε πασάρει, είτε παίζει άμυνα. Όλοι πρέπει να ξέρουν τον ρόλο τους και να κερδίζουμε παιχνίδια. Όσο για τον Μιλουτίνοφ, που δεν έπαιξε την διπλή εβδομάδα, άλλοι παίκτες έκαναν step up, όπως ο Μπογρίνιο, που πραγματικά βοήθησε την ομάδα. Όταν ο Νίκολα παίζει, αλλάζει όλη η δομή της ομάδας.

Είναι πραγματικά απίστευτος φέτος και κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος σέντερ στην Euroleague αυτή τη στιγμή. Βοηθάει την ομάδα με όποιο τρόπο μπορεί, είναι προνόμιο για εμάς να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη, αλλά είναι ομαδική προσπάθεια. Δεν θα ήταν δίκαιο να αναφέρομαι μόνο σε έναν παίκτη. Όλοι οι παίκτες ξέρουν τον ρόλο τους και προσπαθούν για το καλύτερο.

Ανέφερα τον Μπογρίνιο ο οποίος φυσικά είναι ο Γιώργος Μπόγρης. Έχει πολλά ψευδώνυμα, όχι μόνο το Μπογρίνιο, αλλά και το «Sabogris», όταν κάνει καλή πάσα όπως ο Σαμπόνις) και «Bogritzki» (όταν σουτάρει καλά σαν τον Ντιρκ Νοβίτσκι). Μπορεί να μπει σε διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά. Έχει τόσα πολλά ψευδώνυμα, πο είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα. Επίσης χρησιμοποιεί την «La Bogrita», όταν κάνει ένα floater, αλλά το βασικό ψευδώνυμό του είναι το Μπογρίνιο.

Αυτό έχει στο Twitter και στο Instagram. Του αρέσει να παίζει με τις λέξεις. Είναι σημαντικός για εμάς, επειδή είναι πάντα εκεί, έτοιμος να κάνει ένα βήμα μπροστά όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Υπάρχουν 12 παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και κάποιοι από αυτούς δεν θα παίζουν κάθε παιχνίδι, αλλά το πιο σημαντικό πρ΄γαμτα είναι όλοι να είναι έτοιμοι να παίξουν.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μια σπουδαία ομάδα, πρώτη στην διοργάνωση, με δύο μόλις ήττες και πολλούς καλούς παίκτες που παίζουν για καιρό μαζί όπως ο Σλούκας, ο Βέσελι, ο Ντατόμε, ο Κάλινιτς, χωρίς να αναφέρω έναν σπουδαίο προπονητή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εάν θελς να κερδίσεις εκεί, πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σωστά. Καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει την Φενέρ στην έδρα της. Ο κόσμος της μπορεί να δημιουργήσει τρομερή ατμόσφαιρα. Θα μας περιμένουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Όπως είπα, είναι μια απίστευτη σεζόν στην Euroleague. Από την τέταρτη στην 12η θέση όλοι παλεύουν σκληρά για να μπουν στα πλέι οφ. Όλες οι ομάδες έχουν ευκαιρίες και όλοι παλεύουν σκληρά. Κάθε νίκη μετράει, ειδικά εκτός έδρας. Το να προστατεύεις την έδρα σου είναι υποχρεωτικό. Παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα με τρομερή ατμόσφαιρα. Όταν το γήπεδο είναι γεμάτο η δύναμη και το πνεύμα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι πραγματικά ωραίο. Είναι καλύτερο από το να παίζεις σε μια κρύα ατμόσφαιρα ενός άδειου γηπέδου. Όλος ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα του και αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό για τη διοργάνωση.

Ως παίκτης πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε φορά. Νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή, ακόμα και όταν έχει λίγο κρύο στην Αθήνα. Η ομάδα κερδίζει και πάντα είναι στη σωστή θέση. Κάθε παίκτης είναι έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία. Ο κόουτς Μπλατ και η ομάδα του προσπαθεί να κρατήσει τον ρυθμό. Ξέρουμε ότι είναι κρίσιμη περίοδος για όλους αλλά μόνο όσοι είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι και συνεχίσει να κερδίζει θα είναι σε καλή κατάσταση στο τέλος της regular season. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι το πιο σημαντικό. Είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024