Τα πάνω-κάτω στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας – Με εντολή Βούτση εντάσσεται ο Δανέλλης
Η απόφαση αυτή ανατρέπει τις ισορροπίες δίνοντας την πλειοψηφία στην κυβέρνηση με 28 βουλευτές, έναντι 27 για την αντιπολίτευση, η οποία έχει ήδη καταγγείλει μεθοδεύσεις για τη δημιουργία πλαστής πλειοψηφίας στην Επιτροπή από την οποία θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών προτού εισαχθεί στην Ολομέλεια.
- Με τρικ το μπλόκο στη μείωση των συντάξεων από την Εισφορά Αλληλεγγύης
- Ανδρουλάκης: Με ρωτούν με ποιους θα κυβερνήσεις – Το ΠΑΣΟΚ πια είναι σε μία νέα πορεία
- Δούκας: Ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, η κυβέρνηση έχει φθαρεί – Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία
- Γιατί ο Μπεν Άφλεκ πιστεύει ότι δεν θα ξεφύγει ποτέ από την Τζένιφερ Λόπεζ;
Εκρηκτικό προμηνύεται το κλίμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την απόφαση του Νίκου Βούτση να αλλάξει την σύνθεσή της, διατηρώντας τον Σπύρο Δανέλλη ως ανεξάρτητο βουλευτή. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τις ισορροπίες δίνοντας την πλειοψηφία στην κυβέρνηση με 28 βουλευτές, έναντι 27 για την αντιπολίτευση, η οποία έχει ήδη καταγγείλει μεθοδεύσεις για τη δημιουργία πλαστής πλειοψηφίας στην Επιτροπή από την οποία θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών προτού εισαχθεί στην Ολομέλεια.
Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος αντικατέστησε στην Επιτροπή τον Κώστα Κατσίκη, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε καταγγείλει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής απόπειρα «κοινοβουλευτικού και συνταγματικού πραξικοπήματος», προειδοποιώντας τον ότι τυχόν αλλαγή της σύνθεσής της Επιτροπής θα συνιστά «νόθευση».
Νωρίτερα, προειδοποιητικά πυρά κατά του κ. Βούτση είχε εξαπολύσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μέσω επιστολής του ζητούσε τυχόν νέο μέλος ή μέλη της Επιτροπής από ανεξάρτητους βουλευτές να τοποθετηθεί δια κληρώσεως ή με συνεννόηση μεταξύ τους.
Η σύνθεση της Επιτροπής έχει αλλάξει ριζικά μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι και του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι μετείχαν σε αυτήν εκπροσωπώντας τα κόμματά τους, αλλά και ύστερα από την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, απόφαση που οδήγησε στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφαιρώντας από το κόμμα της Σεβαστουπόλεως το δικαίωμα εκπροσώπησης στην Επιτροπή ως κόμμα.
Πλέον, σε σύνολο 56 μελών οι 27 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ συν τον κ. Δανέλλη που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή σύνολο 28 βουλευτές.
Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση αθροίζει 27 μέλη. Η ΝΔ έχει 14 βουλευτές, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4, η Χρυσή 3, το ΚΚΕ 3, και από έναν οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και ο ανεξάρτητος Δημήτρης Καμμένος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις