Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προκλητικές δηλώσεις Άγκυρας περί «γαλάζιας πατρίδας»

Νέες προκλητικές δηλώσεις Άγκυρας περί «γαλάζιας πατρίδας»

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας» προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας ξεκάθαρο πως η Άγκυρα δεν θα κάνει καμία υποχώρηση σε ό,τι θεωρεί δικό της.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιθεώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Χατάι (Αντιόχεια), κάνοντας παράλληλα αναφορά για μια ακόμα φορά στην «γαλάζια πατρίδα».

Με αυτές τις δηλώσεις ο Ακάρ επιβεβαίωσε και πάλι το ομώνυμο δόγμα που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Μάλιστα, έστειλε σαφές μήνυμα πως τα υπάρχοντα προβλήματα στην θάλασσα, η οποία αποκαλείται «γαλάζια πατρίδα» και περιλαμβάνεται από 462 χιλιάδες τ.χλμ. να επιλυθούν με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία».

Ωστόσο συνέχισε λέγοντας: «αλλά θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.  Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», ανέφερε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024