Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κεντροαριστερά του Αγίου Αντωνίου

Η Κεντροαριστερά του Αγίου Αντωνίου

Αυτό που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε μονοκατοικία (μετά θερμαινόμενου κήπου) στην Κηφισιά δεν έχει προηγούμενο

Αυτό που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε μονοκατοικία (μετά θερμαινόμενου κήπου) στην Κηφισιά δεν έχει προηγούμενο. Καμιά πενηνταριά στελέχη του παλαιού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συντροφιά με… τραπεζίτη, πρώην εκδότες και επιχειρηματίες συζητούσαν επί ώρες για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και όχι μόνον.

Το σημαντικότερο; Ολα αυτά γίνονταν κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα των Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά (φωτογραφία). Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Προς αναζήτηση συμμάχων

Πέμπτη βράδυ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, να επισκεφθεί στην οικία του στην Κηφισιά τον εορτάζοντα 94χρονο Αντώνη Λιβάνη, τον πιο στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Προσέξτε, ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να πάει στον κ. Λιβάνη γνωρίζοντας ότι θα συναντούσε εκεί τη Φώφη Γεννηματά, τον Νίκο Παπανδρέου, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Μιλτ. Παπαϊωάννου, τον Δ. Ρέππα, τον Κ. Λαλιώτη, τον Αθ. Τσούρα, τον Κίμωνα Κουλούρη, τον Δ. Κρεμαστινό, τον Απ. Κατσιφάρα (που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια) και τον Παύλο Γερουλάνο.

Μάλιστα πήγε στην οικία Λιβάνη δέκα λεπτά αργότερα, όταν βεβαιώθηκε πως έφθασε εκεί η Φώφη, η οποία να σημειώσω βρισκόταν λίγη ώρα νωρίτερα στην τηλεόραση του Alpha εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του κ. Τσίπρα. Τυχαίο, θα πείτε, ότι υπήρξε συνάντηση κορυφής της Κεντροαριστεράς; Δεν νομίζω. Κάποιος, όπως ειπώθηκε, την οργάνωσε. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς οργανώθηκε αυτή η σύναξη. Κατά μία εκδοχή ο κ. Τσίπρας μετά το διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο αναζητεί νέους συμμάχους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το θέμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε περίπου ποιοι θα ήταν στην οικία Λιβάνη και κυρίως ότι θα βρισκόταν εκεί η Φώφη, γι’ αυτό πήγε για να συναντήσει (και να βολιδοσκοπήσει) τους νέους πιθανούς συμμάχους του. Ηταν μία συνάντηση, όπως θα δούμε παρακάτω, τέλεια οργανωμένη εκ των προτέρων.

Η θερμή χειραψία με τη Φώφη

Οταν συναντήθηκαν Αλέξης και Φώφη στο σαλόνι του κ. Λιβάνη ήταν μέλι-γάλα. Μια θερμή (καθόλου τυπική) χειραψία είχαν οι δυο τους ανταλλάσσοντας και μερικές φιλοφρονήσεις. Αλλά όπως αποδείχθηκε τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιέφερε τόσο η Φώφη, όσο τα λεγόμενα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που οι περισσότεροι παρατήρησαν, ότι ο κ. Λιβάνης υποδέχθηκε κατά καιρούς στο σπίτι του συνολικά τέσσερις πρωθυπουργούς της Κεντροαριστεράς. Τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτοί που τα έλεγαν όλα αυτά συμπεριλάμβαναν και τον κ. Τσίπρα στους «κεντροαριστερούς» (ούτε καν στους αριστερούς ή έστω στους σοσιαλδημοκράτες). Ας είναι, γιατί όπως παρατήρησε ένας παλαιός και αμετανόητος Πασόκος, ο «Αλέξης  αξιοποίησε τον Αγιο Αντώνιο για να προσεγγίσει την Κεντροαριστερά». Επίσης, κάποια στιγμή ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρέθηκε πίσω από τη Φώφη και φώναξε στον Τσίπρα: «Αλέξη, η Φώφη μάς κλείνει τον δρόμο». Η κυρία Γεννηματά απάντησε: «Πάντα θα σας κλείνω τον δρόμο. Να το θυμάστε αυτό!».

Δεν χωρούσαν μέσα στο σπίτι

Βεβαίως ο Πρωθυπουργός δεν πήγε μόνος του να συναντήσει τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη Φώφη. Κουβάλησε μαζί του το μισό Υπουργικό Συμβούλιο: Τους απαραίτητους Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη, τους Δ. Τζανακόπουλο και Εφη Αχτσιόγλου, τους πασοκογενείς Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Π. Κουρουμπλή, Μ. Μπόλαρη και Χρ. Σπίρτζη, τους Δ. Παπαγγελόπουλο (μετά συζύγου), Ολγα Γεροβασίλη, Χρ. Βερναρδάκη και άλλους. Εκεί ήταν επίσης η Βασιλική Θάνου, η Ρένα Δούρου (με τον σύντροφό της) και ο Φώτης Κουβέλης.

Ηταν τόσο πολλοί που δεν χωρούσαν όλοι στο σπίτι, υπήρξε συνωστισμός και έτσι αναγκάστηκαν να ανάψουν τις σόμπες στον κήπο, όπου πήγαν εκεί οι περισσότεροι με τα παλτά τους (και τα μπουφάν τους), κρατώντας ανά χείρας τα ποτά τους. Το κέρασμα ήταν εντυπωσιακό αφού πέραν των γλυκών υπήρχε ζεστό σπιτικό φαγητό (γεμιστά, κοκκινιστό μοσχαράκι, σπανακόπιτες, τυρόπιτες κ.τ.λ.).

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο κ. Λιβάνης (που ήταν όπως σας είπα εκ των απορρήτων του Ανδρέα Παπανδρέου) αν και ο ίδιος λέει πως δεν αναμειγνύεται πλέον στην πολιτική, ωστόσο έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό από το ΠΑΣΚ. Ο γιος του Ηλίας Λιβάνης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εκδότης εφημερίδας που στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και ο 94χρονος πατήρ Λιβάνης συμμετέχει, όπως έμαθα, στην έκδοση της εφημερίδας του γιου του, έχοντας έναν ρόλο άτυπου συμβούλου έκδοσης.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024