Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράις: Στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του ΔΝΤ

Ράις: Στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του ΔΝΤ

«Καθαρά συμβουλευτικός» ο χαρακτήρας της αποστολής τονίζει ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζ. Ράις

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη διαβούλευση με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της νέας περιόδου της μεταπρογραμματικής εποπτείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, Τζέρι Ράις, η αποστολή του Ταμείου θα έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές προοπτικές, τους δημοσιονομικούς κινδύνους, αλλά και την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Περιγράφοντας το πλαίσιο αυτών των διαβουλεύσεων που θα λαμβάνουν χώρα κατά τη διαδικασία της μεταπρογραμματικής εποπτείας, ο κ. Ράις ανέφερε πως «δεν υπάρχει χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ που να υποστηρίζει την Ελλάδα. Βρισκόμαστε τώρα στην περίοδο της μεταπρογραμματικής εποπτείας, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις αποστολών αρκετές φορές το χρόνο για να διαβουλευθούν με τις (ελληνικές αρχές) και να βοηθήσουν με την παροχή συμβουλών και υποστήριξης στον τομέα της ανάλυσης. Αλλά δεν υπάρχει καμία οικονομική συνιστώσα σε αυτό».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, δεν θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες και να προκαταλάβει το περιεχόμενο της τελικής έκθεσης, αλλά όπως υποστήριξε, θα δημοσιευτεί ένα κείμενο συμπερασμάτων στο τέλος της επόμενης εβδομάδας που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα σχετικά ευρήματα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024