Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Σήμερα, Πέμπτη, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περαιτέρω, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, στο 3,087%.

Ώθηση στους ελληνικούς τίτλους δίνει και το γεγονός πως οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες στρέφονται στην αγορά ομολόγων, με φόντο την αβεβαιότητα που πηγάζει από τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και το «shutdown» στις ΗΠΑ.

Τα ομόλογα εκτιμάται πως θα αναδειχθούν στο ασφαλέστερο καταφύγιο για τους επενδυτές το 2019, καθώς οι μεγάλες οικονομίες κατεβάζουν συνεχώς ταχύτητα, οι κεντρικές τράπεζες αναγκάζονται να μεταθέσουν ή και να ανατρέψουν πλήρως τα σχέδιά τους για τα επιτόκια και οι αγορές μετοχών ετοιμάζονται για νέα «αιμορραγία». Αυτή είναι η πρόβλεψη της Capital Economics για τις εξελίξεις στις αγορές, σε ένα έτος, που χαρακτηρίζεται από κορύφωση του πολιτικού ρίσκου και των εντάσεων μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας