Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων

Σημαντική υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περαιτέρω, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου και του 5ετούς στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, στο 3,087%.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Σήμερα, Πέμπτη, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περαιτέρω, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο, στο 3,087%.

Ώθηση στους ελληνικούς τίτλους δίνει και το γεγονός πως οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες στρέφονται στην αγορά ομολόγων, με φόντο την αβεβαιότητα που πηγάζει από τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και το «shutdown» στις ΗΠΑ.

Τα ομόλογα εκτιμάται πως θα αναδειχθούν στο ασφαλέστερο καταφύγιο για τους επενδυτές το 2019, καθώς οι μεγάλες οικονομίες κατεβάζουν συνεχώς ταχύτητα, οι κεντρικές τράπεζες αναγκάζονται να μεταθέσουν ή και να ανατρέψουν πλήρως τα σχέδιά τους για τα επιτόκια και οι αγορές μετοχών ετοιμάζονται για νέα «αιμορραγία». Αυτή είναι η πρόβλεψη της Capital Economics για τις εξελίξεις στις αγορές, σε ένα έτος, που χαρακτηρίζεται από κορύφωση του πολιτικού ρίσκου και των εντάσεων μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024