Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοχαρόπουλος: Ο προϋπολογισμός κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου

Θεοχαρόπουλος: Ο προϋπολογισμός κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί καθαρής εξόδου

Στο πεδίο της οικονομίας επικεντρώθηκε ο Θεοχαρόπουλος μιλώντας στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Στο πεδίο της οικονομίας επικεντρώθηκε ο Θεοχαρόπουλος μιλώντας στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο προϋπολογισμός που πρόσφατα εγκρίθηκε κατέρριψε το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό ουσιαστικά δημοσιονομικό στόχο το κυνήγι υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων, μια στρατηγική που δεν καταφέρνει τίποτα άλλο από το να ανακυκλώνει τη φτώχεια. Γι’ αυτό και τον καταψηφίσαμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Για να πετύχει το θηριώδες πρωτογενές πλεόνασμα η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους πάντες και τα πάντα, περικόπτει τις δαπάνες του κοινωνικού κράτους και τις δημόσιες επενδύσεις, παρακρατεί ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και επιστροφές φόρου. ο πρωτογενές πλεόνασμα είναι περίπου 7 δις ευρώ και στη συνέχεια δίνονται πίσω με επιδόματα μόλις 700 εκατ. ευρώ. Είναι μια οικονομική πολιτική που δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση.

Ο κ.Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για φορολογική αποστράγγιση σε συνδυασμό με υποαμειβόμενη και ευέλικτη εργασία. Παρουσιάζονται στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας. Τα βλέπουμε συχνά σε ποσοστά. Όλες οι διεθνείς έρευνες δείχνουν ουσιαστικά ότι έχουμε αύξηση και των υποαμειβόμενων μορφών εργασίας και των ευέλικτων μορφών εργασίας και μισθούς 200 και 300 ευρώ. Αυτή δεν είναι μια πολιτική η οποία μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», επανέλαβε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, προοδευτική, για να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά τους στόχους αυτούς. Για να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, από 3,5% σε 2% για τα επόμενα χρόνια. Ακούω τον Υπουργό Οικονομικών ως μια κεντρική στρατηγική να αναλύει ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, γι’ αυτό χρειαζόμαστε το 3,5%. Είναι μια λάθος στρατηγική.

Επιτέλους χρειάζεται αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Το δημόσιο χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο, αλλά με άλλους τρόπους και βεβαίως με πλεονάσματα. Εμείς δεν είμαστε απέναντι στα πλεονάσματα.»

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024