«Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η συμφωνία των Πρεσπών για τους ΑΝΕΛ είναι μια κόκκινη γραμμή απροσπέλαστη. Γι» αυτό εμείς, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, από τη στιγμή που ευθέως η συμφωνία συνδέθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, δηλώνουμε ότι διαφωνούμε και καταψηφίζουμε αμφότερες και τις δύο». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Οι ΑΝΕΛ συνδιαμόρφωσαν τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Αποχωρώντας από το κυβερνητικό σχήμα οδηγήσαμε τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε: «Στα τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησής μας συνδράμαμε με όλες μας τις δυνάμεις, στηρίξαμε και συνδιαμορφώσαμε τις πολιτικές αποφάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν ανάσα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις γιατί οφείλαμε να το κάνουμε και να μείνουμε».

Σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για εφιάλτες που αγκαλιάστηκαν από το κόμμα αλλά πέρασαν τις γραμμές του, πρόδωσαν, όπως είπε, τις αρχές του και την εμπιστοσύνη όλων, αλλά «κυρίως πρόδωσαν τη συνείδησή τους». «Μην αυταπατάσθε. Όποιος το έκανε μία φορά θα το ξανακάνει γιατί είναι στοιχείο του χαρακτήρα του που εξασκείται σε πρωτάθλημα καριέρας και δεν εμποδίζεται σε μια νύχτα να αλλάζει στρατόπεδα σε λογική απροκάλυπτου ανθελληνισμού» σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας