Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν θα το κάνει... Κούγκι - Τι φοβάται ο ίδιος και τι ο Τσίπρας

Γιατί ο Πάνος Καμμένος δεν θα το κάνει… Κούγκι – Τι φοβάται ο ίδιος και τι ο Τσίπρας

Η πολιτική καριέρα του Πάνου Καμμένου χτίστηκε πάνω στο ψέμα, την συνομωσία, τις υπερφίαλες δηλώσεις και τις δραματοποιημένες αλλά καθόλου… νηφάλιες κινήσεις του

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον Καμμένο; Τι θα κάνει αυτός χωρίς την υπερπροβολή που είχε μέχρι σήμερα; Πώς θα αντέξει το γεγονός ότι δεν θα περπατά πλέον σε κόκκινα χαλιά και δεν θα φοράει τις στολές του ελληνικού στρατού παρά μόνο στις… Απόκριες;

Η απάντηση ήρθε με τη συνέντευξή του στο Star αλλά και με την παρουσία του από την Κυριακή και μετά.

Η αδυναμία του να διαχειριστεί το τέλος της πολιτικής του καριέρας τον οδηγεί απλά να κάνει αυτό που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, όχι από το 2012 που ίδρυσε τους ΑΝΕΛ, αλλά ακόμη κι από τότε που ήταν παντελώς άγνωστος κι έγραψε το διάσημο πλέον βιβλίο για την τρομοκρατία για το οποίο γελάνε πλέον και οι πέτρες με τις αναλύσεις του.

Η πολιτική καριέρα του Πάνου Καμμένου χτίστηκε πάνω στο ψέμα, την συνομωσία, τις υπερφίαλες δηλώσεις και τις δραματοποιημένες αλλά καθόλου… νηφάλιες κινήσεις του. Χτίστηκε πάνω στον άκρατο λαϊκισμό, τον εθνοπατριωτισμό και τη τζάμπα μαγκιά. Αλλά και πάνω στις επιθέσεις κατά πάντων με λάσπη στον ανεμιστήρα, απειλές, μηνύσεις. Όμως, κάθε φορά που κάποιος τολμούσε να τον σύρει στα δικαστήρια κρυβόταν πίσω από την ασυλία που του παρείχε η βουλευτική του ιδιότητα.

Κοντή μνήμη

Ο Πάνος Καμμένος έχει και κοντή ή…βολική μνήμη. Οσο ήταν στη Νέα Δημοκρατία δεν τον πείραζε η γραμμή του κόμματος. Τη θυμήθηκε μετά. Οσο ήταν στη ΝΔ αποθέωνε την οικογένεια Μητσοτάκη, αργότερα τα έβαλε με όλους και με όλα. Επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη μόλις αυτή τον χαρακτήρισε κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη και η υπόθεση οδηγείται για ακόμη μια φορά στα δικαστήρια.

Οσο ήταν οι ΑΝΕΛ εκτός κυβέρνηση και πριν από το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν παιδί του δεκαπενταμελούς και αριστερός με τον οποίο δεν θα συμμαχούσε ποτέ. Οσο ήταν στην αντιπολίτευση δεν θα υπέγραφε ποτέ μνημόνια και την υποδούλωση της χώρας. Όταν έκλεισε το deal με τον Τσίπρα γεννήθηκε ένας έρωτας που δεν κράτησε μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά συνεχίζεται. Ολους τους βρίζει ο Καμμένος, εκτός από τον πρωθυπουργό.

Επίσης, όσο είχε την Κουντουρά στενή συνεργάτιδά του, ήταν μια χαρά, τώρα θυμήθηκε τον πατέρα της.

Μια σειρά από γεγονότα και αναφορές στον πρώην υπουργό Αμυνας που δείχνουν πώς θα πορευτεί από εδώ και στο εξής. Η… επανάσταση ξεκίνησε από την ψαροταβέρνα του Πειραιά, λίγες ώρες μετά την πτήση πολεμικών αεροσκαφών προς τιμήν του ιδίου και του νέου υπουργού Αμυνας.

Και θα συνεχιστεί σήμερα στη Βουλή, όπως και στη συζήτηση για τις Πρέσπες όπου αναμένεται νέο σόου Καμμένου με υπερπατριωτικές κορώνες και δήθεν νέους «μακεδονικούς αγώνες».

Γιατί στοχοποιεί Κουντουρά και Βούτση

Πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος ήταν το «αγαπημένο παιδί» του ΣΥΡΙΖΑ, ο «σύντροφος» ή ο θείος που μαθαίνει στον μικρό Αλέξη να γράφει και με το δεξί.

Ξαφνικά ο ίδιος εξαπολύει επιθέσεις στοχοποιώντας πολιτικούς με τους οποίους κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

Η κ. Κουντουρά που θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης έγινε αίφνης η κόρη του «χουντικού» που συνέγραψε τον ύμνο της Χούντας. Ενώ μετά από τέσσερα χρόνια που ήταν αγκαλιά με τον Νίκο Βούτση, ο κ. Καμμένος θυμήθηκε να του επιτεθεί για υποθέσεις που αφορούν το γιο του προέδρου της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του (ό,τι απέμεινε από αυτό) εξαφανίζεται. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ποσοστά… υπό του μηδενός και οι επόμενες εκλογές θα σημάνουν το πολιτικό τέλος των ΑΝΕΛ. Μόνη επιλογή του προέδρου τους είναι να πολώσει το κλίμα, να παίξει το παιχνίδι που γνωρίζει καλύτερα. Την επίθεση κατά πάντων, τις θεωρίες που πουλάνε σε ένα κοινό που τον ψηφίζει χωρίς να δίνει σημασία στην αλήθεια ή στα πραγματικά γεγονότα.

Από εδώ και στο εξής η μοναδική σανίδα σωτηρίας του Πάνου Καμμένου, τώρα που δεν έχει κόκκινα χαλιά και στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν θα είναι αυτή. Η συκοφαντία, οι χυδαίες επιθέσεις ακόμη και σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος αποθέωνε και συνεργαζόταν μαζί τους.

Χθες από τη Βουλή ο Παύλος Πολάκης είπε ότι είναι πολύ φίλος με τον Καμμένο και τους ενώνουν πολλά. Αλλά δεν απάντησε όταν προκλήθηκε να πει για τις αναφορές του προέδρου των ΑΝΕΛ τόσο στον πατέρα της Κουντουρά όσο και στον γιο του Νίκου Βούτση.

Πρόκειται για μια… α λα καρτ σύγκρουση του Καμμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του που φέρνουν τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, μια συμφωνία με την οποία διαφωνεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και γι’ αυτό υποτίθεται ότι έφυγε. Πρόκειται για έναν σκόπιμο παραλογισμό ώστε ο Καμμένος να εμφανίζεται ότι παίρνει σαφείς αποστάσεις από το παρελθόν του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που συνεχίζει να τιμά τον Αλέξη Τσίπρα ή όποιον άλλον θεωρεί φίλο του.

Και αυτό το πολιτικό παιχνίδι αποδεικνύει ότι πράγματι στήθηκε το «βελούδινο» διαζύγιο και ο Πάνος Καμμένος διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνά και να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτά που ξέρει ο Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζει πολλά, πρόσωπα και πράγματα. Διαχειρίστηκε εκατομμύρια, έχει προσωπική άποψη για όλα όσα έγιναν και για τα οποία η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση.

Ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει, και εμπλέκεται, στη διαχείριση των προσφυγικών κονδυλίων και που «χάθηκαν» περί τα 1,5 δις ευρώ.

Γνωρίζει, κι έχει κάνει καταγγελίες σχετικές μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, για μυστικά κονδύλια στο υπουργείο Εξωτερικών επί Νίκου Κοτζιά.

Γνωρίζει για πιθανό χρηματισμό κυβερνητικών στελεχών με χρήματα από τον Τζορτζ Σόρος για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών (δικές του καταγγελίες).

Εχει ίδια άποψη για το σκάνδαλο Πετσίτη, τις χαριστικές ρυθμίσεις για τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τα περίεργα «κόλπα» με τη ΔΕΠΑ.

Ξέρει για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ξέρει για την προσπάθεια άλωσης του κράτους μέσω του τηλεοπτικού τοπίου, ξέρει για τα «βοσκοτόπια».

Και γνωρίζει για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα αντισταθμιστικά για τα οποία σύμφωνος είναι και ο πρωθυπουργό.

Γνωρίζει επίσης τι έγινε το «βρόμικο» εξάμηνο του 2015 όταν η χώρα χρεοκόπησε λόγω των επιλογών του Γ. Βαρουφάκη.

Κυρίως ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για τα μυστικά κονδύλια με τα οποία φέρεται να ενισχύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά το 2015 και για τις off shore, τα ταξιδάκια σε φορολογικούς παράδεισους κ.λπ.

Ως βασικό μέλος των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κομβικό υπουργείο με εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και με πολύ μεγάλη δύναμη, ο Πάνος Καμμένος ξέρει, έχει χαρτιά, αποδείξεις και ονόματα στα χέρια του. Οι προειδοποιητικές βολές εναντίον «ευάλωτων» όπως η Κουντουρά ή ο Βούτσης, είναι υπενθύμιση του προέδρου των ΑΝΕΛ ότι γνωρίζει.

Όμως, και ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει για τις δραστηριότητες του Πάνου Καμμένου. Και οι δύο τους είναι ενωμένοι με το σχοινί μιας κοινής πορείας που μπορεί να κρύβει πολλά. Αν πέσει ο ένας, θα πέσει και ο άλλος.

Γι’ αυτό ο Πάνος Καμμένος δεν θα το κάνει Κούγκι. Γιατί φοβάται. Όπως φοβάται και ο Τσίπρας, Γιατί τα άπλυτα της υπουργίας του είναι άπλυτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Από εδώ και πέρα ο Καμμένος για να διασωθεί, απλά θα ρίχνει «βομβίτσες» μέχρι εκεί που τον παίρνει. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι λεονταρισμοί για τα μάτια του κόσμου.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024