Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγριος καβγάς : Γεωργιάδης : «Είναι βλακώδες να το λες» – Πολάκης : «Εχει κερώσει το χρώμα σου»

Αγριος καβγάς : Γεωργιάδης : «Είναι βλακώδες να το λες» – Πολάκης : «Εχει κερώσει το χρώμα σου»

Εντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη, καταλογίζοντας του θράσος, όταν ο τελευταίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί εξαγοράζει βουλευτές με ανταλλάγματα υπουργικές καρέκλες και υποσχέσεις.

Η αντιπαράθεσή τους εστιάστηκε και στη φιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Καμμένο, ενώ ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε προσωπικά στην υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, λέγοντας:

«Το μείζον είναι τα ανταλλάγματα»

«Το μείζον είναι τα ανταλλάγματα. Τον Ιούνιο του 2018, έξι μήνες πριν, η κυρία Κουντουρά έλεγε για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι εφόσον έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ δεν θα τη στηρίξουν και θα δούμε τότε ποιοι θα την ψηφίσουν. Τι έγινε έξι μήνες μετά και από κει που αναρωτιόταν, δηλώνει τώρα ότι η ίδια την ψηφίζει;»

«Ο κ. Πολάκης λέει πόσο σιχαίνεται την ακροδεξιά. Ο πατέρας της κυρίας Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το δέχεστε έτσι; Ο κ. Τσίπρας έκανε το νοσηρό λάθος – και μην μιλάτε εσείς για αποστασία και οικογενειακή ευθύνη – να μιλήσει για την οικογένεια Μητσοτάκη.

»Δεν μπορεί να μιλάτε για οικογενειακή ευθύνη και να μην σας φαντάζει ακροδεξιά η Κουντουρά. Η 151η ψήφος εδράζεται στην κυρία Κουντουρά που ο πατέρας της ήταν συντάκτης του ύμνου της 21ης Απριλίου», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε την επίθεση λέγοντας:

Η Κουντουρά, η εταιρεία και ο σύζυγος…

«Πόσα λεφτά πήρε η κυρία Κουντουρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ; Η εταιρία Σίγμα Αλφα ΑΕ, στο ΔΣ της οποίας είναι ο σύζυγός της και η ίδια, πήρε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Αν τα παίρνει η κυρία Κουντουρά για να σας στηρίξει, είναι καλά; Πόσο Φαρισαίοι, υποκριτές και ψεύτες είστε. Για να κρατήσετε τις υπουργικές καρέκλες σας νοιάζεστε για να κερδίσετε άλλους 8 μήνες για να αλλάξετε δήθεν την Ευρώπη».

«Αυτή η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Τα λεφτά των ανταλλαγμάτων είναι πολλά. Είναι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί. Και έχετε το θράσος να μιλάτε για μένα που το 2012 παραιτήθηκα και από βουλευτής και από υπουργός. Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

»Ούτε με τον κ. Κόκκαλη που κατηγορούσε για τη συμφωνία των Πρεσπών και τώρα την ψηφίζει ούτε με τον Τέρενς Κουίκ που είχε πει ότι αν η κυρία Μέρκελ θέλει να αποκαλεί Μακεδονία τα Σκόπια, τότε εμείς να αποκαλούμε τη Γερμανία 4ο Ράιχ. Μαζέψατε κελεπούρια με λεφτά, υπουργικές καρέκλες και υποσχέσεις που τους έχετε δώσει. Αν δώσετε τη Μακεδονία θα εξευτελίσετε την Αριστερά μέχρι τέλους», συμπλήρωσε και άφησε αιχμές για τη σχέση του κ. Πολάκη με τον κ. Καμμένο.

«Εχει κερώσει το χρώμα σου… »

Εντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού. Απαντώντας στις αιχμές του κ. Γεωργιάδη για τη σχέση που έχει με τον Πάνο Καμμένο, τόνισε:

«Σαφώς και είμαι φίλος του Πάνου. Συνεργαστήκαμε έντιμα και έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Δεν παίρνω τίποτα πίσω από αυτά που είπα αλλά έχουμε βαθιά πολιτική διαφωνία».

Ο κ. Πολάκης συνέχισε την αντεπίθεση κατά του κ. Γεωργιάδη για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Π. Πολάκης: «Εσύ όμως έχεις το θράσος να μιλάς όταν έφυγες από τον ΛΑΟΣ για να γίνεις υπουργός Ναυτιλίας, έχοντας βρίσει όποιο στέλεχος της ΝΔ υπάρχει; Καταλαβαίνω το πάθος και τον φόβο σου. Εχει κερώσει το χρώμα σου από αυτά που βγήκανε για τον στενό συνεργάτη σου για την εταιρία διαφήμισης που είχε στη Βουλγαρία.

«Δημόσιος υπάλληλος (…) με εταιρεία στη Βουλγαρία»

»Δημόσιος υπάλληλος με 1200 ευρώ και με εταιρία στη Βουλγαρία. Αλλά είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος…. Εγώ διέταξα διαχειριστικό έλεγχο για το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2006. Οταν τελειώσει θα είμαι ήσυχος. Αλλοι δεν θα είναι…»

Αδωνης Γεωργιάδης: «Είπε ο κ. Πολάκης ότι ξεπούλησα τον ΛΑΟΣ για να γίνω υπουργός Ναυτιλίας. Εγώ έγινα υπουργός Ναυτιλίας ως βουλευτής του ΛΑΟΣ στην τρικομματική κυβέρνηση. Οταν αποφάσισε ο ΛΑΟΣ να φύγει παραιτήθηκα από υπουργός και βουλευτής.

»Εφυγα, έμεινα εκτός κόμματος και κατέβηκα στις εκλογές με τη ΝΔ. Είναι βλακώδες να το λες. Παραιτήθηκα για να μην μπορούν να πουν άνθρωποι σαν και σένα αυτά. Και δεν θα σου δώσω λογαριασμό γιατί είμαι στη ΝΔ. Χαίρομαι που είναι φίλος σου ο Πάνος Καμμένος. Αυτό σε τιμά.

»Η επίθεση όμως του κ. Καμμένου στον κ. Βούτση για το γιο του δεν σε ενοχλεί; Είναι εξαιρετικά χυδαίο αυτό που έκανε. Εγώ ποτέ δεν επιτέθηκα σε κανένα στέλεχος της Αριστεράς για την οικογένειά του. Χθες ο κ. Καμμένος τον εξύβρισε για το γιο του και τον υπερασπίζεστε. Τα υπόλοιπα στα δικαστήρια… »

«Είναι πολιτικό σόου… »

Παύλος Πολάκης: «Είναι ψεύτης. Η θέση μου απέναντι στον Πάνο Καμμένο είναι πολιτική. Ο κ. Γεωργιάδης πετά την μπάλα στην εξέδρα και δεν λέει τίποτα για τις αναφορές μου. Τη μέρα που κουβεντιάζαμε για τη Νοβάρτις έκλεισε την ομιλία του με θεατρινίστικο τρόπο, χρησιμοποιώντας το πρόβλημα της ξαδέλφης μου της αναισθησιολόγου. Είναι ντροπή του που μιλάει… »

Σπύρος Λυκούδης, προεδρεύων του Σώματος: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Είναι πολιτικό σόου… »

Αδωνης Γεωργιάδης: «Η ομιλία μου εκείνη την ημέρα αφορούσε το πόρισμα που κρατούσες για το νεκρό κορίτσι στο συρτάρι και στο σκοτάδι».

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024