Η τσεχική φίρμα ανανεώνει την υπόσχεσή της για την παρουσίαση του νέου, μικρότερου μέλους της SUV γκάμας της, ως έκδοσης παραγωγής, στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής του μέσω ενός μάλλον λακωνικού teaser.

Όπως είναι ήδη γνωστό τo νέο SUV της Skoda το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της γκάμας της και χαρακτηρίζεται από τους Τσέχους ως «αστικό crossover» και θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του όμίλου VW, ΜQB.

Επίσης όπως αφήνει να εννοηθεί αυτή η πρώτη επίσημη εικόνα του ως έκδοσης παραγωγής, θα διαθέτει τα διαιρούμενα φώτα τεχνολογίας LED που συναντάμε στις μεγαλύτερες SUV προτάσεις της Skoda ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τσεχικό crossover θα διαθέτει και δυναμικούς δείκτες αλλαγής πορείας, μένοντας παράλληλα εν πολλοίς πιστό στην αισθητική του Vision X Concept που είχε αναλάβει να το συστήσει.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου σε διάφορες εκδοχές ισχύος ενώ θα ακολουθήσουν και τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες οι οποίοι θα εφοδιάζουν τις ισχυρότερες εκδόσεις που θα φτάνουν έως και τους 150 ίππους.

Αμφίβολη έως απίθανη θα πρέπει να θεωρείται η παρoυσία diesel μοτέρ στην γκάμα αλλά και συστήματος τετρακίνησης το οποίο δείχνει μάλλον σαν περιττή πολυτέλεια για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, το Skoda Vision X το οποίο ως έκδοση παραγωγής αναμένεται να μετονομαστεί επιλέγοντας μια ονομασία που θα ξεκινά από “K” όπως και όλα τα υπόλοιπα SUV των Τσέχων, θα συμπληρώσει τα χαρακτηριστικά του, προσφέροντας το γνώριμο τρίπτυχο ευρυχωρίας-πρακτικότητας-ποιότητας κατασκευής που χαρακτηρίζει την Skoda.

Γράψτε το σχόλιό σας