Με ευθεία αναφορά στον Σπύρο Δανέλλη επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτό που κάνετε κ. Δανέλλη δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος. Στο έγκλημα υπάρχει το πάθος, υπάρχει η απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει η σκέψη, η προμελέτη, ο υπολογισμός. Η απόφαση κ. Δανέλλη να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής, είναι η κατάντια της πολιτικής» είπε στον πρώην βουλευτή του, ο οποίος αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση.

«Πρέπει να πω ότι τελευταία έβαζε το δικό του «θέλω» πάνω από τις απόψεις όλων των άλλων στο κόμμα. Μέχρι χθες όλοι ήμασταν σύμφωνοι, έστω όχι με την ιδία ένταση αλλά σύμφωνοι. Ξαφνικά βγαίνει ένας και λέει ‘’δίνω ψήφο εμπιστοσύνης΄’. Τους εθελοντές του Ποταμιού τους ρώτησες; Η ψήφος αυτή αποτελεί κατάντια, όχι εξύψωση της πολίτικης. Δεν εξαγοράστηκε, είμαι σίγουρος, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του. Σε μικρή έξαρση εγωισμού έβαζε πάνω από όλα το δικό του θέλω. Δεν είναι μόνος του ο Δανέλλης είναι και ο Φωτήλας, και η Μάρκου, ο Θεοχάρης, ο Μπαργιώκας. Όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα, κανείς δεν βρίσκεται να πει ότι η συνείδηση μου λέει να πάω από το μεγάλο κόμμα στο μικρό, ποσοτικά τα κριτήρια. Κυβέρνηση κουρελού έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης κυβέρνηση με υπολείμματα η κ. Γεννηματά. Αφορούν τον κ. Μπαργιώτα, τον κ. Θεοχάρη αυτοί οι χαρακτηρισμοί αναρωτιέμαι;» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας:

«Ο κατήφορος του Τσίπρα έχει την ιστορία του, έτσι πολιτεύονται όλα τα παλιά κόμματα, και προφανώς ο κ. Τσίπρας το τερμάτισε, είχε δώσει δείγματα γραφής και με την κ. Παπακώστα και με την κ. Μεγαλοοικονόμου. Θέλει λευκή επιταγή για να συνεχίσει να κυβερνά. Θέλει να το παίζει σε διπλό ταμπλό. Και με τους αριστερούς, και με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Είναι προφανές ότι δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Γράψτε το σχόλιό σας