Αντιμέτωποι με το δίλημμα για το τι θα κάνουν με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην περίπτωση που η κυβέρνηση λάβει τελικά αύριο το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης, βρίσκονται οι βουλευτές του Ποταμιού μετά την επιβεβαίωση από τον Σπύρο Δανέλλη ότι θα είναι ο 151ος βουλευτής ο οποίος θα κρατήσει στη… ζωή την κυβέρνηση – κουρελού.

Οι βουλευτές του Ποταμιού και κυρίως ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης γνωρίζουν ότι η στάση τους στη Βουλή θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το αν θα κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά τη δήλωση Δανέλλη ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στο Ποτάμι γίνονται δεύτερες σκέψεις για τη στάση που θα κρατήσει η κοινοβουλευτική ομάδα στην ψηφοφορία για το «Μακεδονικό».

Ενώ αρχικά ο κ. Θεοδωράκης είχε πει καθαρά ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει υπέρ, υπάρχουν έντονες συζητήσεις για το τι τελικά θα πράξουν. Το στίγμα των προθέσεων του, έδωσε νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος αφού χαρακτήρισε «δυσάρεστη και στενάχωρη» την εξέλιξη με τη στάση του Σπύρου Δανέλλη, σημείωσε με νόημα πως  «με την αποσκίρτηση θολώνει το μήνυμα για το Ποτάμι».

Αναφορικά με το αν αλλάζει στάση το Ποτάμι για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μαυρώτας είπε ότι «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε οπότε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά, τόνισε για να προσθέσει. «Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποίο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός από την πλευρά του ανέφερε πως μετά τη δήλωση Δανέλλη, «όλοι μαζί τώρα θα αποφασίσουμε και ελπίζω να πάμε σε διαφορετική, ενιαία στάση για την Συμφωνία των Πρεσπών».

Εντός της ημέρας, ο επικεφαλής του κόμματος αναμένεται να αποσαφηνίσει το τι θα πράξουν τελικά οι βουλευτές του Ποταμιού στην κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Βγήκαν και πάλι τα μπλοκάκια για τις Πρέσπες

Μπορεί ο πρωθυπουργός να ετοιμάζεται για τη «μάχη» στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ωστόσο έχουν βγει και πάλι τα… μπλοκάκια προκειμένου να διαφανεί πόσοι τελικά είναι αυτοί που ψηφίζουν με βεβαιότητα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να προστεθεί με βεβαιότητα η ψήφος του Σπύρου Δανέλλη,  του Θανάση Παπαχριστόπουλου και της Κατερίνας Παπακώστα ενώ θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν – αν και δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους – ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει τελικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ως εκ τούτου, η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού – πλην Δανέλλη – θα κρίνει το αν θα κυρωθεί η Συμφωνία ή θα κινδυνέψει να τιναχθεί στον αέρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο