Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον πάγο η τροπολογία - «πλυντήριο» των αντισταθμιστικών

Στον πάγο η τροπολογία – «πλυντήριο» των αντισταθμιστικών

Στον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη περνά η «καυτή πατάτα» της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αναβάθμιση των F-16.

Στον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη περνά η «καυτή πατάτα» της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από την αναβάθμιση των F-16. Υπό το βάρος των εξελίξεων που πυροδότησε το «διαζύγιο» Καμμένου – Τσίπρα, η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής δεν πραγματοποιήθηκε και βεβαίως δεν προχώρησε και η διαδικασία ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας, η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης αλλά και έντονων προβληματισμών αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, όλα «πάγωσαν» προς το παρόν εν αναμονή των αποφάσεων που θα λάβει ο διάδοχος του Πάνου Καμμένου. Και ναι μεν η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι εκπεφρασμένη, ωστόσο η τροπολογία Καμμένου καθώς και οι χειρισμοί του – προσπάθησε να την περάσει από τη Βουλή άρον άρον λίγο πριν από την προαναγγελθείσα αποχώρησή του, πέφτοντας όμως πάνω στο τείχος των αντιδράσεων των κομμάτων – ήγειραν ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ αποχώρησε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών στην οποία εξαναγκάστηκε ο Καμμένος να προσέλθει προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα για τις λεπτομέρειες της σύμβασης για την αναβάθμιση των F-16, από την οποία, όπως επιμένει η ΝΔ, δεν ωφελείται μόνο η ΕΑΒ, η οποία θα πάρει τη μερίδα του λέοντος, αλλά και συγκεκριμένες εταιρείες («εταιρείες δικών σας ανθρώπων, πολύ φίλων σας» όπως έχει καταγγείλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης στην Βουλή απευθυνόμενος προς τον τέως υπουργό Αμυνας).

Ο διάδοχός του ναύαρχος Αποστολάκης θα κληθεί να επιλύσει και άλλο ένα ζήτημα, το οποίο τέθηκε όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές της συμπολίτευσης, και έχει να κάνει με τη μορφή με την οποία ήρθε η σύμβαση προς ψήφιση στη Βουλή. Αν δηλαδή θα την επαναφέρει ως επισπεύδων υπουργός με τροπολογία ή θα φέρει νομοσχέδιο, όπως έχει προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, προκειμένου το Κοινοβούλιο να συζητήσει με επάρκεια και να επικυρώσει τη συμφωνία και μέσα στο πλαίσιο αυτό να εξετάσει και τη σύμβαση για τα αντισταθμιστικά.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024