Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δίκη ο Ψωμιάδης για την βίαιη επίθεση στον Μπουτάρη

Σε δίκη ο Ψωμιάδης για την βίαιη επίθεση στον Μπουτάρη

Αιτία της παραπομπής του είναι οι δηλώσεις που έκανε στις 19 Μαϊου, ελάχιστα λεπτά πριν την επίθεση, οι οποίες -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- αποτέλεσαν για τον όχλο έναυσμα. Τότε, ο Π. Ψωμιάδης είχε χαρακτηρίσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «πολιτική χολέρα που πούλησε τη Μακεδονία»

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμπεται ο πρώην περιφερειάρχης και νυν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης κατηγορούμενος για προτροπή σε τέλεση αδικήματος, στη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στις 19 Μαϊου του 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Αιτία της παραπομπής του είναι οι δηλώσεις που έκανε ελάχιστα λεπτά πριν την επίθεση, οι οποίες -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- αποτέλεσαν για τον όχλο έναυσμα για να εκδηλώσουν την επίθεση. Τότε, ο Π. Ψωμιάδης είχε χαρακτηρίσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «πολιτική χολέρα που πούλησε τη Μακεδονία».

Ο Π. Ψωμιάδης ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκίνησε τους δράστες, και ότι απλώς διατύπωσε τις πολιτικές θέσεις του.

Εκτός του Ψωμιάδη παραπέμπονται άλλα έντεκα άτομα κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, λόγω και έργω εξύβριση και για φθορές ξένης ιδιοκτησίας. Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση κατά Μπουτάρη έχουν καταδικαστεί τρία άτομα, τα οποία τον είχαν χτυπήσει. Οι κατηγορίες επί των οποίων καταδικάστηκαν ήταν πρόκληση σωματικής βλάβης και άλλα αδικήματα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024