Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δανέλλης «σώζει» τον Τσίπρα - Δίνει την 151η ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Δανέλλης «σώζει» τον Τσίπρα – Δίνει την 151η ψήφο εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του βουλευτή ήταν ότι εμμένει στη θέση του και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Αύριο η διαγραφή του από την ΚΟ του Ποταμιού

Στο «τελεσίγραφο» του Σταύρου Θεοδωράκη προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του βουλευτή ήταν ότι εμμένει στη θέση του και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος αναμένεται να αποτελέσει τον 151ο βουλευτή που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, δίνοντας «παράταση ζωής» στον πρωθυπουργό.

Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον βουλευτή, το Ποτάμι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Όπως ανέφεραν μάλιστα πηγές του Ποταμιού, ο κ. Δανέλλης «είναι προφανές ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Ο Σπύρος Δανέλλης, σε προηγούμενες δηλώσεις του, είχε εκφράσει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το κόμμα του τού ζητά να καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η στάση του έδειχνε ότι εδώ και καιρό έχει ανοίξει «πανιά» με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ταχθεί ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας την ενότητα της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν, το βράδυ της Κυριακής, ομιλητής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού.

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη» ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού καταχειροκροτούμενος.

Με τον Κώστα Σημίτη όταν ήταν νέος βουλευτής Συνασπισμού (Πηγή: Ευρωκίνηση)

Ποιος είναι ο Σπύρος Δανέλλης

Ο Σπύρος Δανέλλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1955. Σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός (1979) στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και μελετητής.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και μέλος των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων «Σοσιαλιστική Πορεία»(1976-1978), «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ. 1978-1988. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς» (1989) μέλος (1992-2000) της Κ.Ε. του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου». Από το 1996 έως το 2000 ήταν βουλευτής Ηρακλείου. Στη συνέχεια, διετέλεσε από το 2003 έως το 2009 δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου.

Στις Ευρωεκλογές 2009 ήταν πρώτος επιλαχών στην εκλογική λίστα του ΠΑΣΟΚ και στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη ευρωβουλευτής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Διατήρησε το αξίωμα του ευρωβουλευτή μέχρι το 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, ενώ είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Γιώργο Αμυρά.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024